Euobserver: Az EP-képviselők szívesen megskalpolnák Orbán uniós biztosát

2023. január 19. 08:27

Nem engedhetjük meg, hogy az Orbán-biztos ámokfutást folytasson az EU csatlakozó országaiban – olvasható a cikkben.

2023. január 19. 08:27
null

Az EP „sürgeti a bizottságot, hogy kezdeményezzen független és pártatlan vizsgálatot annak megállapítására, hogy a szomszédsági és bővítési biztos által tanúsított magatartás és az általa támogatott politika sérti-e a bizottság tagjaira vonatkozó magatartási kódexet és a biztosnak az szerződésekből eredő kötelezettségeit” – áll a január 18-i jelentésben. Ezt azután tette, hogy mélyen aggódik amiatt, hogy Várhelyi „szándékosan igyekszik megkerülni és aláásni a demokratikus és jogállami reformok központi szerepét az uniós csatlakozó országokban” – olvasható az EUobserver cikkében.

„Az Orbán-biztosról szóló, a demokrácia aláásása érdekében autokratákkal összebarátkozó, állandósult hírek azonnali cselekvést igényelnek. Nem engedhetjük meg, hogy egy olyan biztos, akit azzal vádolnak, hogy támogatja

– tette hozzá. Több mint 400 európai parlamenti képviselő szavazott az átfogó jelentés mellett. Több mint 300- an kifejezetten támogatták a szocialista frakció Várhelyi vizsgálatát követelő módosító indítványát.

 

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Geezer
2023. január 19. 16:41
Te sötétben bujkáló demokrácia-aláásó, reszkess!!!
szürkeSzarvas
2023. január 19. 16:40
Bizonyiték? Jogalap? Ja? Micsoda 1 "jogállami" módszerre uszitotta a "karmester" deep state agent az igy ugy korrumpált,hasznoshülyékkel dusitott Ep "frakcioit". :)
Lajoss
2023. január 19. 15:53
Hova lett Oli nyaka?
Krupp Skya
2023. január 19. 13:57
Adolf Hitler meg Horthyt akarta megskalpolni. Európa tovább folytatja Hitlere Májne Kampfját. Az oroszok ismét a horog célkeresztben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!