Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Ukrajna nem kapja meg a világ legerősebb harckocsijának számító Leopard 2-t Németországtól

2023. január 20. 20:32

Egyelőre a brit Challenger 2-vel kell beérniük.

2023. január 20. 20:32
null

Nem sikerült döntést hozni az Ukrajna önvédelmét támogató országok pénteki németországi miniszteri tanácskozásán arról, hogy kaphat-e az ukrán hadsereg a német kormánytól Leopard 2 típusú harckocsikat.

A Ramstein amerikai légi támaszponton 54 ország képviselőinek részvételével tartott tanácskozás levezető elnöke, Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter az ülés utáni tájékoztatóján kiemelte, hogy igen átfogó és ütőképes támogatási csomagról egyeztek meg, amelynek révén Ukrajna első alkalommal kap nyugati gyártmányú modern harckocsit. Ez a brit Challenger 2, amellyel Nagy-Britannia támogatja Ukrajnát.    

A világ legerősebb harckocsijának számító német Leopard 2 ügyéről azonban még nem egyeztek meg

– jelezte Lloyd Austin, kiemelve, hogy Németország ettől függetlenül megbízható szövetséges. Boris Pistorius német védelmi miniszter a tanácskozás szünetében tett sajtónyilatkozatában ismertette, hogy megvizsgálják a lehetőségeket, felmérik a német haderőben használt Leopard 2 állományt, és az Ukrajnát támogató partnerekkel együttműködve a lehető leghamarabb döntenek.

(MTI)

Nyitókép: Wikipedia

Összesen 210 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. január 21. 08:48
Szóval az van, hogy a németek elkezdték összeírni az Leopard állományt és jelenleg olyan kevés a hadra fogható, hogy egyszerűen jelenleg egyetlen darabot sem tudnak odaadni. Nyilván az új miniszter dolga az lesz, hogy fű alatt elintézzen egy soron kívüli turbó karbantartást, kerül amibe kerül. Mivel ez akkor is hónapokba telik, akkor születik döntés, amikor már látható, hogy az első századok mikor kelhetnek útra. Meg ott van a kiképzés kérdése is, mert ma még nincs katona aki akár kezelni, akár karbantartani tudná. A ruszkik pedig alig várják, hogy a szerelvény beérjen Ukrajnába, lesz pár rakétájuk a rakomány ellen.
laszlokiss597
2023. január 21. 04:46
Esetleg eladnák az ukránok a feketepiacon merthogy kiderült:ennek a sok fegyvernek egy része valahogy nem is jut oda ahová küldték.Ez tény.
Namond
2023. január 21. 01:11
Nekem semmi nem kell ami jenki!
Salamander
2023. január 21. 00:35
Minek adnának Leopard 2-es tankokat? Úgysem tudják használni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!