Hírszerzési vezető: Tény, hogy a titkosszolgálat ölte meg az ukrán vezetőt, aki megakadályozta Kijev elfoglalását

2023. január 22. 14:56

Úgy tűnik, az ukrán kémelhárítás kisbuszába ült be egyedül Denisz Kirejev. 90 perccel később holtan találták.

2023. január 22. 14:56
null

Az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának a vezetője, Kirill Budanov elmondta, hogy az ukrán kémelhárítás (SBU) autójában ölték meg Denisz Kirejev ukrán vezetőt, akinek az információi hozzájárultak ahhoz, hogy Kijev pár óra alatt felkészüljön az oroszok támadására.

„A hírszerző szolgálat vezetőjeként biztos vagyok benne, hogy az a személy, aki a mi alkalmazottunk volt, nem kém” – szögezte le Budanov. Kifejtette, hogy Kirejevet az SBU autójában ölték meg, amikor egy műveletet hajtottak végre ellene.

Minden mást az Állami Nyomozóiroda vizsgál. Nincs jogomban kommentálni ezt az információt. Tény, hogy ebben az autóban ölték meg a rendőrök.”

Budanov elmondta, hogy nem számított arra, hogy az SBU ilyen lépéseket tesz egy főállású hírszerző tiszt ellen. Azt is elmondta, hogy Kirejevről beszélgetett az SBU akkori vezetőjével, Ivan Bakanovval, és ő „nem igazán tudott semmit megmagyarázni”.

 

Nyitóképünk csupán illusztráció! Fotó: Peter WibergPixabay

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajos75
2023. január 23. 09:31
Ezek a szarháziak ilyen hálásak az infóért.
briganti
2023. január 23. 08:14
Hát már a fősodratú nagyonszabadfüggetlen nyugati sajtó sem meri leírni, hogy csak az oroszok lehettek? Mi folyik itt, elvtársak?
Krupp Skya
2023. január 23. 07:14
Denisz Kirejev Ukrajna Rajk Lászlója, Vlagyimir Zselenszkij Ukrajna Apró Antala, de ha felakasztják az amerikaiak akkor máris Ukrajna Nagy Imréje lesz. Nincs új a Nap alatt Klára néni ezért vonult árnyékba, hogy ne süsse meg még jobban a fejét a Nap.
Krupp Skya
2023. január 23. 07:02
Tévedni emberi dolog, mondta Apró Antal és szobrot emeltetett 1000 ártatlan kivégzettnek. Tévedni emberi dolog, mondta a naprakész Klára néni, Kijött az árnyékból a Napra, de a vaj, Olvadni kezdett a fején még tavaly.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!