Szijjártó Péter az Erasmus-ügyről: Ez hungarofóbia, brutális kettős mérce

2023. január 13. 15:43

A külügyminisztert az Erasmus-programmal kapcsolatban kérdezték a sajtó munkatársai.

2023. január 13. 15:43
null

„Az Európai Bizottságon a hungarofóbia újabb tünetei kezdenek megjelenni. Ez egy minden alapot nélkülöző, felháborító és visszautasítandó döntés” – így reagált Szijjártó Péter az ATV kérdésére egy, a török oktatási miniszterrel tartott sajtótájékoztatón, amikor az Erasmus-programmal kapcsolatban kérdezték. A miniszter hozzátette: „mi soha nem fogjuk azt engedni, hogy magyar diákok, egyetemi hallgatók legyenek a kárvallottjai bármilyen brüsszeli döntésnek. Ezért ha nem sikerül tisztázni ezt a furcsa helyzetet, akkor a magyar költségvetésből fogjuk fedezni a magyar diákok ösztöndíjait”.

A miniszter válaszában kitért arra is: ezt a kettős mérce brutális kifejeződésének tartja, hiszen míg „a nyugat-európai egyetemek vezetőségében ott ülnek kormányzati tisztséget, felelősséget viselő személyek, és az ott nem probléma, addig Magyarország esetében ezt problémaként tüntetik fel”.

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. január 14. 12:46
pénzt nem adnak ingyen sehol, mindig a fizetővendég mondja meg, hogy mit húzzon a cigány!
Doromb13
2023. január 14. 10:46
A véretekben van,hogy lehetőleg mindent alaposan elcsesszetek. Aztán jön az "óvodás" másra-mutogatás játék!
kortárs
2023. január 13. 21:25
A komcsi családok kereshetnek új ürügyet, amivel az EU-n keresztül büntethetnek minket magyarokat, mert nem a gettójukra bízzuk hazánk vezetését!
Lami66
2023. január 13. 20:28
Én megnézném honnan, kitől indult ez az egész ügy. És nagy tételben mernék rá fogadni, az ügy kiindulópontjánál egy ballibsi magyart találnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!