Verekedésbe keveredett Szalai Ádám, a rendőrség nyomoz az ügyben

2023. január 05. 08:39

A focista állítja, testvére fenyegetve érezte magát, ezért kelt védelmére a pesti éjszakában.

2023. január 05. 08:39
null

Verekedésbe keveredett Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya, állítja egy 21 éves férfi nyilatkozata alapján a Blikk. A lap úgy tudja, a fiatalember és a focista december 29-én keveredtek szóváltásba egy pesti szórakozóhely közvetlen közelében. 

A lapnak nyilatkozó sértett arról számolt be, éppen Szalai Ádám öccsét kérte meg arra, hogy a buli után készítsen fényképet róla és barátairól, amit a focista testvére nem vállalt. 

„Értetlenkedtem, mert semmi rosszat nem akartunk, és hát persze, akkor már túl voltunk néhány italon, úgyhogy visszakérdeztem, »miért nem, te f.szfej?« Valami ilyesmit mondtam neki, amit persze, nem kellett volna. Nem túl szépen, nyilvánvalóan” – ismerte el a lapnak a férfi. Elmondása szerint ekkor avatkozott közbe a labdarúgó, számonkérve őt a szóhasználata miatt, majd

mellkasba rúgta. 

A Sportal.hu elérte Szalai Ádámot, aki a lapnak a következőket nyilatkozta: 

„Megpróbálom a legrövidebben és legőszintébben összefoglalni a történteket. Valójában az öcsémmel voltam egy találkozón, majd az elköszönésünk után azt láttam, hogy négy nagyon részeg fiatal körbeveszi a testvéremet, az egyikük pedig olyasmit üvöltött az arcába, ami itt idézhetetlen lenne, de támadásra utalt. Jó néhány méternyi távolságból is úgy értékeltem, hogy meg akarják verni a testvéremet. Ezt természetesen nem hagyhattam, visszarohantam, és egy rúgással eltávolítottam a testvéremtől az üvöltöző embert.” 

Hozzátette azt is, „Nem igaz, hogy a földön fekvő embert megrúgtam”.

Mint mondta,

Úgy tudom, hogy szelfizni akartak a testvéremmel, amire ő nem volt hajlandó, ebből alakult ki a szóváltás, amikor pedig négyen körbevették, ténylegesen fenyegetve érezte magát.” 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) magához vonta az ügyet, feljelentés alapján ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást garázdaság gyanúja miatt.

A Szalai Ádámmal készül címlap-interjúnkat, amelyben a haza és a család fontosságáról beszél, itt olvashatja el.

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2023. január 05. 21:26
Jól tetted Ádi!
DrPepper
2023. január 05. 15:57
Tipikus történet, több változatban hallottam már külföldi focistákkal. Vannak emberek, akik szeretenek megtalálni ismert játékosokat vagy embereket. Jó esetben ilyenkor van valaki, aki a játékost elráncigálja a a helyszínről a "nem éri meg" szöveg kíséretében.
Brandon the great Negro
2023. január 05. 14:39
Az a probléma, hogy hat fő. Három, és a felett már csoportos, és mindenkit gyanusítottként kezel a hatóság. Ha egyedül ment neki négynek ott valóban lehetett probléma.
kishal
2023. január 05. 13:02
Gondolta, annyi jótékonykodás után ennyi már jár neki is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!