Már Hollandia is küldi a Patriot rakétarendszereket Ukrajnának

2023. január 17. 20:23

Joe Biden megköszönte Mark Rutte Ukrajnának nyújtott „rendíthetetlen támogatását”.

2023. január 17. 20:23
null

Hollandia is csatlakozik az Egyesült Államokhoz és Németországhoz, és Patriot légvédelmi rakétarendszereket küld Ukrajnának – közölte Mark Rutte holland kormányfő Joe Biden amerikai elnökkel kedden tartott megbeszélésén a washingtoni Fehér Házban. Kijelentette, hogy fontosnak tartja a holland csatlakozást, és a témában megállapodott Olaf Scholz német kancellárral. Mark Rutte hangsúlyozta, hogy országa az eddig bejelentetteken túl

további 2,5 milliárd eurót (csaknem ezer milliárd forintot) költ a kijevi vezetés támogatására.    

A holland kormányzat közleménye szerint a washingtoni találkozón az Ukrajnának nyújtandó további segítségen felül megvitatták a védelmi és biztonsági együttműködés, valamint a bilaterális kereskedelmi kapcsolatok fokozásának kilátásait is. Joe Biden megköszönte Mark Rutte Ukrajnának nyújtott „rendíthetetlen támogatását”.

(MTI)

Nyitókép: BART MAAT / ANP MAG / ANP via AFP

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2023. január 19. 18:51
Ukrajnát a sok fegyverrel be is lehet temetni. Minden fegyverhez ki kell képezni a fegyverforgatót is (többnyire nem Ukrajnában). Lehet, hogy ezek a fegyverek szolgálnak a koporsóra dobott rögként.
Igazszó
2023. január 18. 13:02
Legalább abból is szereznek majd elemzésre párat a ruszkik. A többi meg jó lesz hulladéknak. Nincs olyan nyugati szar, ami a hoholokat kisegíthetné a maguk ásta csapdájukból.
BlancoAgilon38
2023. január 18. 08:09
Rutte, Rutte a kurva anyádat...csak így, Erdős Péter helyett.
BlancoAgilon38
2023. január 18. 02:13
Vigyorogj te csicska gennyláda, remélem hamarosan bűnhődni fogsz az összes Amerika-szolgával együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!