Óriási veszteségei lehetnek a kárpátaljai dandárnak – éppen ezt az alakulatot vetik be a legvéresebb ütközetekben

2023. január 21. 13:57

A kárpátaljai 128. dandár kötelékébe tartozott Fejér Iván, aki a háború első napjától teljesített szolgálatot. Az árdánházai férfi január 18-án belehalt súlyos sérüléseibe.

2023. január 21. 13:57
null

Egyre több a magyar áldozata az ukrán-orosz háborúnak. A munkácsi 128. hegyivadászdandárban szolgálhat a legtöbb kárpátaljai magyar, ám pont ez az az egység, amelyet a legvéresebb harcokban vetnek be. A Magyar Nemzetnek a frontról hazatérő katonák földi pokolról számoltak be, és az újság úgy tudja,

a kárpátaljai halottasházak már megteltek.

Nem Fejér Iván az egyetlen, aki az utóbbi napokban magyar származásúként esett el a fronton. Ivan Hluhanics őrmester, a dandár páncéltörő rakétaegységének parancsnoka szintén meghalt. A 48 éves mércsei férfi január 14-én vesztette életét a harcok közben.

Az újság információi szerint a Munkács közeli halottasház megtelt az elesett katonák holttesteivel, az azonosítás és a kiadatás viszont szándékosan lassú, mert

az ukrán hatóságok nem akarják a magas halálozási számmal sokkolni a kárpátaljai lakosságot.

Ukrajna háborús veszteségei amúgy is államtitoknak minősülnek; ha valaki erről ad ki információt, börtönbüntetésre számíthat.

Hivatalosan 10-12 ezer ukrán háborús halottról beszélnek, az oroszoknál pedig 100-120 ezres elesett katonáról, ám valószínűsíthető, hogy az ukrán áldozatok száma ennél jelentősen magasabb.

A nyugati politikusok az ukránoknál is százezer feletti veszteségről beszélnek.

 

(Nyitókép: MTI/EPA/George Ivancsenko)

Összesen 196 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2023. január 22. 18:39
Kárpátalján százával tárolják hűtővagonokban az elesett katonák holttestét, a magyar határtól alig néhány száz méterre https://metropol.hu/aktualis/2023/01/karpatalja-szazaval-hutovagon-elesett-katonak-holttest-magyar-hatar-nehany-szaz-meter
Jooee
2023. január 22. 11:10
A senkiházi parancsnokuk fenyegette meg Magyarországot, hogy egy nap alatt a Balatonig tudnának behatolni és levernék a magyar hadsereget.
putyliorkok
2023. január 22. 06:50
Ja értem szóval Ukrajna a hibás mert a trottyos cigany gyerekgyilkos ork haverja halomra lövi őket azért mert a hazájukat védik!
Gáspár
2023. január 22. 04:32
" Hallgatom a fájó körtemuzsikát Magam előtt látom a Magyar Golgotát Találkozunk mi még, nem hal meg a remény Találkozunk mi még a vad kárpátok tetején! "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!