Spanyol sajtó: Nem tudják az EU-ban, hogy az Orbán-kormány csak ugat-e, vagy harap is

2023. január 20. 11:21

Uniós források szerint újfent tisztán politikai és nem jogi vitába keveredett a magyar kormány.

2023. január 20. 11:21
null

Az Europa Press nevű spanyol lap feltette a kérdést, hogy az Orbán-kormány csak ugat-e, mint a közmondásban a kutya, vagy netán harap is? Maga a hírcikk egyébként arról szól, hogy Magyarország kérvényezte, hogy több személyt is vegyenek le a szankciós feketelistáról. (Egyébként a Tanács jogi szolgálatai már megvizsgálták az eseteket, és úgy vélik, hogy a bizonyítékok elegendőek ahhoz, hogy kivegyék a kérdéses személyeket a szankciórendszerből, így az Europa Press által megkérdezett források szerint ez most már tisztán politikai és nem jogi vita.)

– mondta a diplomáciai forrás az Europa Pressnek hazánkkal kapcsolatban, amellyel az uniós többségi megállapodás ellenére érvényesíti érdekeit. Ebben az értelemben Orbán Viktor kormányának sikerült elérnie, hogy a blokk ne szankcionálja az oroszországi ortodox egyház vezetőjét, Kirill pátriárkát, ami engedmény volt az orosz olajembargót bevezető szankciócsomag feloldására.

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. január 22. 23:27
Sajnos a köpcös geci egy csicska, nem találja vétó gombot már 13,5 éve. Azt kell figyelni, amit tesz, nem amit hazudik.
sorivo4
2023. január 21. 23:56
Nem harapunk, csak ha muszáj. De nem is ugatunk előtte. És reméljük, hogy figyelmeztetéssel is beérik.
Giorgione
2023. január 20. 19:58
Én négyszer annyit keresek mint te!
Hessami Ahmoud
2023. január 20. 19:38
Fogatlan kutya nem tud harapni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!