Németország már nyugati technológiájú, modern harcjárműveket küld Ukrajnába 2023-ban

2023. január 06. 17:34

Az első negyedévben 40 Marder páncélost szállítanak, ami a német kormányszóvivő szerint minőségi ugrást jelent.

2023. január 06. 17:34
null

Németország negyven Marder típusú páncélozott harcjárművet szállít Ukrajnának 2023 első negyedében – közölte a német kormányszóvivő pénteken, egy nappal Olaf Sholz kancellár és Joe Biden amerikai elnök telefonbeszélgetése után. „Az első negyedévben készen fog állni negyven jármű, és elküldhetjük őket Ukrajnának”, miután az ukrán kezelők nyolchetes kiképzést kapnak – jelentette ki Steffen Hebestreit a kormány szokásos pénteki sajtótájékoztatóján.    

Joe Biden és Olaf Sholz csütörtökön jelentette be, hogy gyalogsági harci járműveket küldenek Ukrajnának, hogy támogassák az ukrán csapatokat az orosz erőkkel szemben, de nem közölték sem a számukat, sem a szállítás menetrendjét.    

– mondta Hebestreit.

Minőségi ugrás

Hozzátette, hogy a szövetségesek között december közepe óta folytatott intenzív tárgyalások eredményeként született meg ez a döntés,

amely minőségi ugrást jelent az Ukrajnát segítő fegyverszállításban.    

Az Egyesült Államok a tervek szerint 25 milliméteres gépágyúval, egy 7,62 milliméteres géppuskával és páncéltörő rakétákkal felszerelt, Bradley típusú gyalogsági harcjárműveket, Németország pedig 20 milliméteres löveggel ellátott Marder páncélosokat szállít Kijevnek.   

(MTI)

Nyitókép: Wikipedia

***

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. január 07. 17:46
"Amerikai nagyvállalatok degeszre keresik magukat a háborún "- hála Putyinnak - Orbánék is degeszre keresik magukat a háborún - hála az átbaszott magyar embereknek.
csulak
2023. január 07. 12:19
ezek a "derek" nyugatiak, mindent megtesznek, csak minel tovabb tartson a haboru !
B_kanya
2023. január 07. 09:18
"Az első negyedévben 40 Marder páncélost szállítanak, ami a német kormányszóvivő szerint minőségi ugrást jelent." A BMP-khez képest miben is?
Kivűlálló
2023. január 06. 23:38
:D :D :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!