Íme, megvan Márki-Zay új pártjának neve

2023. január 10. 07:36

Mozgalomból Néppárt lesz. A párt székhelye megegyezik a politikus vásárhelyi otthonának címével. Hadházy Ákos csatlakozásának is örülnének.

2023. január 10. 07:36
null

Az Index arról ír, hogy a párt székhelye megegyezik a politikus vásárhelyi otthonának címével. A lap információi szerint

Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) néven jegyzik be Márki-Zay Péter új pártját.

Hozzátették: a bejegyzési procedúra maximum hatvan napig tart, de a bejegyzést végző törvényszék még hiánypótlást rendelhet el. Egy párt alapításához minimum tíz személy szükséges, írják.

Emlékeztettek: Márki-Zay Péter 2018-ban alapította meg a Mindenki Magyarországa Mozgalmat (MMM), hogy a 2019-es önkormányzati választásokra polgármestereket és képviselőket indítsanak. A mozgalom életre hívásában Magyar György ügyvéd, Hadházy Ákos politikus, Mellár Tamás közgazdász, Bod Péter Ákos, a Magyar Nemzeti Bank egykori elnöke, valamint Kaltenbach Jenő egykori kisebbségi ombudsman is asszisztált. Az alapítók akkor kijelentették, hogy az MMM nem párt, és nem is kíván azzá válni, írja az Index.

Célkeresztben a 2024-es önkormányzati választások

A Mindenki Magyarországa Néppártot a 2024-es európai parlamenti, valamint önkormányzati választásokra hozzák létre.

A polgármester az alapítókról semmit nem kívánt elárulni. Az biztos, hogy a párt székhelye megegyezik Márki-Zay hódmezővásárhelyi otthonának címével. Az Index kérdésére a politikus elmondta: Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő csatlakozásának is örülnének.

Elárulta, hogy

az Európai Néppárttal szeretnének szorosabban együttműködni. Gyurcsány Ferenc és a DK árnyékkormányát politikai pótcselekvésnek tartja.

Márki-Zay szerint ma ismét egy Ellenzéki Kerekasztalra lenne szükség, írják.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
obsitos0
2023. január 11. 07:50
Hála ennek a tompa-agyúnak, tovább osztódik az ellenség/ellenzék!
Hohokam
2023. január 10. 16:53
De egy szar gagyi név, te jó isten. Olyan, mint az "Örökélet itala" vagy "Harcolj a világbékéért" párt, amilyen a megteremtője. Hova süllyedt Hódmezővásárhely....
olajfa1
2023. január 10. 13:02
"FÜRDŐKÁDNYI PÉNZ PÁRT"... amiben MZP lubickolhat!...
zordmorgo
2023. január 10. 12:54
Nem baj, amíg a moslék egymást öli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!