Egy olasz lap szerint az egyesült ellenzék nagy kihívás elé állította Orbánt

2023. január 13. 09:04

A valóság eközben az, hogy az ellenzék sosem bukott akkorát, mint 2022-ben.

2023. január 13. 09:04
null

Az Il Foglio című lap a „szankciós bombás” plakátok kapcsán támadja a magyar kormányt, ám ennél sokkal érdekesebb cikkük azon mondata, miszerint 

„Putyin háborúja új lendületet adott Orbánnak, aki hanyatló politikával közeledett a tavalyi választásokhoz,

és az ellenzéki pártok összefogása is nagy kihívás elé állította”.

Mindezt az olasz lap a 444-es Lakmuszra hivatkozva írja, úgy fogalmazva, hogy „a választási kampány során, Putyin inváziójának kezdete után a miniszterelnök stratégiát váltott: a belső problémáktól a külső problémák felé mozdult el, követve egy olyan forgatókönyvet, amely nem kímélte az álhíreket, például Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök és a magyar ellenzék közötti titkos paktumot, amely Magyarországot a háborúba taszítja”.

Nagy kihívás, de nem Orbánnak, hanem magának az ellenzéknek

Az Il Foglio erre valamilyen okból nem tér ki, de azóta egyértelművé vált, hogy az egyesült ellenzék nem Orbán Viktornak jelentett igazán nagy kihívást, hanem magának az ellenzéknek. Erre enged következtetni például az, hogy Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter már egy órával a választási eredmények kihirdetése után egy személyben Márki-Zay Pétert tették felelőssé az eredményért, de az ellenzéki sajtó is több cikket közölt a témában. A Népszava például arról írt, hogy 

a 2018-asnál is nagyobb pofont kapott az ellenzék”,

 a Telex pedig hosszas értekezésben foglalkozott az ellenzéki kampánnyal, amely a cikk alapján meglehetősen kaotikus volt.

Nyitókép: Johanna Geron / POOL / AFP 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2023. január 13. 12:14
Hiába no, táplálni kell a reményt a külföldi dollárgurítókban, különben nem gurítanak többet. Úgyhogy be kell adni, hogy csak marha nagy "mákkal" nyert Orbán 4-0-ra. :-D
NullaSalus
2023. január 13. 11:47
A hír igaz, amennyiben kihívásnak tekinthető, hogy ne röhögje halálra magát.
remi
2023. január 13. 10:37
Ez az il izé ez micsoda amúgy? A digó népszara? A repubblica az a digó néphazugság, de hogy ez mi, különben meg tökmindegy. Amúgy az úgynevezett egybesült zellenzék volt ormányéknak eddig az évszázad ajándéka, ha nem herélik ki, darálják be és tömik be gyurcsótány zsebébe az egykori jobbikot akkor mostanra a fütyez minimum koituszra kényszerült volna, de így, hogy az egykoron 25%-os jobbikból dzsobbikot majd egy mára már nem is létező pártot csináltak alighanem 2026-ot is odaadták ormánynak ezek a kretének.
masikhozzaszolo
2023. január 13. 10:30
Nézem az ATV-t, mert bátor vagyok. Mondják, a 94-96% Magyarországon aggódik, mint Ursula, hogy mi lesz, ez a rezsivédelem lehet hogy elmúlik, meg a megélhetés veszélybe kerül. És a Zavecz meg bizonytalan abban, hogy ugyan mi lehet azzal a fennmaradó 4-6%-al, hogy nem aggódik. Nem jut eszébe, hogy az a 4-6% az, amelyik forgalmazza az energiát, állapítja meg az árait, és az élelmiszerárakat, és a forint-deviza árfolyamokat. Ők ugyan miért aggódnának? Hogy nyakukon marad az ennivaló, vagy a szállított energia, az olajmező, gázmező? Becsuk a bankjuk, mert a bankvezető már risztelt a tulajokkal? És akkor már be lehet csukni a bankot, vagy el lehet adni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!