Hírhedt orosz elítéltet bocsátottak szabadon ukrajnai szolgálata miatt

2023. január 29. 08:44

Alekszander Tjutyint – aki beállt a Wagner-csoportba – 2021 nyarán 23 év szabadságvesztésre ítélték, miután tízezer dollárt fizetett egy bérgyilkosnak, hogy végezzen üzlettársával és a családjával.

2023. január 29. 08:44
null

A Wagner-csoportban teljesített hat hónapos ukrajnai szolgálatát követően szabadon engedték Alekszander Tjutyint, aki bérgyilkost fogadott fel, hogy az végezzen üzlettársával – számol be a Magyar Nemzet. A lap arról ír, hogy a Wagner-csoport még tavaly kezdett elítélteket toborozni az ukrán frontra, akiknek féléves szolgálatért cserébe szabadságot, valamint körülbelül havi 3000 dolláros fizetést ígértek.

Tjutyin − vagy ahogyan Oroszországban ismerik, a „fekete ingatlanügynök” − is leszerződött a Wagner-csoporttal, a fél év szolgálati ideje leteltével pedig szabadon is bocsátották. A férfit 2021 nyarán 23 év szabadságvesztésre ítélték, miután

tízezer dollárt fizetett egy bérgyilkosnak, hogy végezzen üzlettársával,

annak terhes feleségével, valamint 10 és 14 éves gyermekükkel. A bérgyilkos baltával és gépfegyverrel mészárolta le a családot. Tjutyin később saját unokahúgát is el akarta tenni láb alól egy örökösödési vita miatt, azonban az általa megkeresett bérgyilkos egy beépített rendőr volt, ekkor tartóztatták le a hatóságok.

A most már szabad bűnöző jelenleg Törökországban tartózkodik, ahol felesége várta. Ukrajnai szolgálataiért Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője még bátorság érdemrendre is felterjesztette Tjutyint, különösképpen egy „erődített létesítmény megrohamozásában tanúsított példamutató helytállásáért”. 

Nyitókép: Illusztráció/Alexander NEMENOV / AFP

 

***

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. január 30. 06:01
A moszkvai elit..?
-Zsolt-
2023. január 30. 00:34
Tízezer dollárt fizetett egy bérgyilkosnak, hogy végezzen üzlettársával, annak terhes feleségével, valamint 10 és 14 éves gyermekükkel. A bérgyilkos baltával és gépfegyverrel mészárolta le a családot. Tjutyin később saját unokahúgát is el akarta tenni láb alól egy örökösödési vita miatt, azonban az általa megkeresett bérgyilkos egy beépített rendőr volt, ekkor tartóztatták le a hatóságok. Hej, azok szép keresztyén-konzervatív értékek! Ilyenek irtják az ukránokat is. A mandineres urak és hölgyek meg a bibliával a kezükben hurráznak.
Namond
2023. január 29. 23:20
Nem kevés az a félév? Egy kiképzési időszak is van annyi!
Akitlosz
2023. január 29. 18:58
Ez így helyes és így korrekt, hiába próbál a Mandiner hangulatot kelteni. Aki kibír hat hónapot a fronton az első vonalban, ráadásul a Wagner csoportban, amely a legnehezebb harcokat vívja ő megérdemeli az amnesztiát, teljesen mindegy, hogy mit követett el. A bűnismétlés veszélyét az csökkenti, hogy ezek az emberek háborús hősként, kitüntetésekkel, 18 000 dollárral térnek vissza a társadalomba. A bátorságért érdemérmet eddig mindenki megkapta, akikről hallottam, láttam. Bátor is mindegyik, első vonalbeli rohamosztagosok, aknaszedők az első vonalban, aki nem bátor ő egy napot sem bírna ki, nemhogy fél évet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!