Ukrán hírszerzés: Oroszországban hadiállapotot vezethetnek be

2023. január 17. 06:09

Az oroszok egyre könnyebben tudják Ukrajnát energiahiányban tartani a Varsói Keleti Tanulmányok Központja szerint.

2023. január 17. 06:09
null

A hétfői, ukrán energetikai infrastruktúra elleni orosz támadás nem tartozott a legnagyobbak közé, ebben a 2022. őszi, legsúlyosabb támadásban bevetett eszközök körülbelül felét használták fel − áll a Varsói Keleti Tanulmányok Központjának (OSW) napi jelentésében, erről a Válasz Online ír.

Hangsúlyozzák: az OSW szerint az ukrán energetikai rendszer már annyira jelentős károkat szenvedett, hogy

az oroszoknak egyre kevesebb eszközre van szüksége

ahhoz, hogy Ukrajnát tartósan energiahiányos állapotban tartsák, és a támadásokat egyre ritkábban kell megismételni – ez most két hét, míg tavaly ősszel a támadásokat átlagban hetente egyszer indították.

Megtudjuk, hogy az ukrán hírszerzés értékelése szerint Vlagyimir Putyin „a gazdaság és a hadipari komplexum átszervezése érdekében tett lépései annak a lehetőségét jelzik, hogy Oroszországban hadiállapotot vezetnek be. A Kreml eddigi lépései (amelyek a katonai erőforrások maximális kihasználását célozzák), illetve Valerij Geraszimov, az Oroszországi Fegyveres Erők vezérkari főnökének kinevezése az Ukrajna elleni agresszió új parancsnokának egyaránt arról tanúskodik:

– írja a Válasz Online az OSW-re hivatkozva.

Fotó: MTI

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. január 17. 17:14
ertem a frusztraltsagukat, ok mar hatvaneves aggastyanokat is berangatnak, habzo szajjal frocsognek a gyozelemrol, tomik oket nyugatrol penzzel fegyverrel, propaganda hatszellel, az ellenfel meg meg hadiallapotot se rendelt el :D olyanok mint az oroszlant bosszanto szunyog. meg megcsipi, az oroszlan meg duhosen csapkod a bojtjaval es nem talalja el, erre a szunyog elkezd hencegni hogy erosebb az oroszlannal. de megis ki hiszi el, hogy a szunyog fog gyozni?
dezilluzionista
2023. január 17. 12:55
EgészOroszországbelerokkan.
Igazszó
2023. január 17. 10:34
Feltételes módban megírt hülyeségekkel tele a padlás.
Kecskee
2023. január 17. 09:51
Feltételes módban írt hír nem hír.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!