Greta Thunberget elvitték a rendőrök a németországi tüntetésről

2023. január 16. 06:28

Elképesztő jelenetek játszódtak, hetven rendőr és kilenc aktivista megsérült az összecsapásban.

2023. január 16. 06:28
null

A Politico arról ír, hogy elvitték a rendőrök Greta Thunberg svéd klímaaktivistát és társait egy tüntetésről, amelyet a németországi Lützerath ledózerolása és szénbányává alakítása ellen szerveztek.

Videón az összecsapások

 

Megírtuk: a falvak elpusztítása és szénbányák nyitása mellett a németek ideológiai alapon állították le korábban a sokkal környezetbarátabb atomerőműveket. A Politico hozzátette: Thunberget felszólították arra, hogy hagyja el a területet, de

mivel nem tett eleget a felszólításnak, kényszerítették a távozásra.

Emlékeztettek, hogy a tiltakozás napok óta tart a kiürített észak-rajna-vesztfáliai falunál, már tízezernél is több tüntető érkezett ide. Néhány ezren megpróbáltak eljutni a bányához, írják, és áttörték a rendőrsorfalat.

A hatóságok közlése szerint hetven rendőr és kilenc aktivista megsérült az összecsapásban.

Vannak olyan tüntetők, akik már két éve laknak a faluban, derül ki. A hatóságoknak négy héten belül mindenkit el kell távolítani a területről.

Thunberg beszéde a tüntetők között

 

Falurombolás német módra a szénért - testükkel védekeznek a „klímaaktivisták"

Hogy milyen hely Németország a 2023-as év elején? Németország egy olyan ország, amit szövetségi szinten egy balliberális kormánykoalíció irányít, amelynek az egyik legfontosabb deklarált célja az éghajlatváltozás elleni küzdelem, aminek a kormány sok mindent hajlandó alárendelni - ideértve például az energiaellátás biztonságát. Németország ezzel párhuzamosan egy olyan ország, ahol új szénbányákat nyitnak.

 

Nyitókép: FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olvass
2023. január 18. 11:18
Biztos mondta nekik - összehúzott szemöldökkel -, hogy "háderjú"!
Muki46
2023. január 16. 22:25
Egy német nyelvű hazafias hírportál cikke: https://unser-mitteleuropa.com/luetzerath-polizeitrupp-versinkt-im-schlamm-und-fluechtet-vor-klima-moench-video/ Azzal zárul, hogy a német rendőrség elégedett, hogy csak Luisa Neubauert kellett elvinnük és nem Ricarda Langot. (A kis Ricarda legalább 120 kilós)
Robert69
2023. január 16. 17:59
70 ! rendőr és 9 aktivista sérült. Ezek szerint az aktivisták kiképzése hatékonyabb Németországban. Láttam a sárban a rendőr attakot, mit mondjak siralmas.
rókabácsi
2023. január 16. 14:18
mert nem voltak elég zöldek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!