A dnyiprói polgármester történészi értekezéséhez csak annyit fűznék hozzá

2023. január 30. 20:58

Ilyesmivel egészen a 19. század végéig nem találkoztunk.

2023. január 30. 20:58
null
Ambrózy Áron
Ambrózy Áron

„A dnyiprói polgármester történészi értekezéséhez csak annyit fűznék hozzá, hogy amikor eleink beköltöztek a Kárpát-medencébe az Urálon túlról, a vonatkozó területen, útközben besenyőkkel, bolgárokkal, kazárokkal, oroszokkal, türkökkel és lengyelekkel találkoztunk, az útközben fellelt ukránok száma nulla, azaz 0 volt. Ilyesmivel egészen a 19. század végéig nem találkoztunk.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondibarbi
2023. január 31. 19:11
Magyarországot fenyegetné lerohanással, aztán 10 hónapja már csak azzal tudnak lőni, amit kapnak. Szánalmas muzsik...
Burmin
2023. január 31. 16:14
Ambrózy azért olvasson Mazeppáról és Hmelnyickijről....
sorivo4
2023. január 31. 16:01
Én azért egy kicsit bővebben is hozzáfűznék. Szerencsétleneket az Uralról jövet hagytuk hátra. Azóta identitászavarosak. Ez a dnyiprói paraszt is épp annyira magyar, mint te vagy én, és épp úgy az Uralról származik. Ők nem oroszok, az ukrán meg egy kitalált nép. Akik oroszul beszélő nemoroszként azonosítják magukat. A senki földjén. Vagy nevezhetjük Etelköznek vagy Levédiának is. Ha az jobban tetszik. Mert ahogy az összes magyar nem hagyta el az Uralt sem, úgy ezeket sem. Akik pedig barbár és bestiális cselekedeteket követnek el a megszállásuk alatt lévő területeken az ott élő tősgyökeres kisebbségek ellen, és ami miatt elszenvedik azt amit, azok pont ők. Trianon pedig nem a nemlétező bűneink következménye volt, hanem ellenkezőleg, hogy túlontúl befogadók voltunk, és egy elnyomó birodalom ellenünk irányuló megosztó politikájának áldozatai egy másfél évszázadig tartó törökökkel vívott harc és kitartás után, amivel védtük egész Európát a magyarok számának csökkenése árán. Aztán pedig az Antanté is, ami így köszönte meg azt. Aki megosztotta ezzel az egész térséget és ellenségekké tette a szomszédokat hárommillió magyart szakítva el hazájától és dobva oda idegen elnyomásnak. Ahogy ma is ezt teszi. Ukrajnával is. Mert a történelemtudásuk nekik is csak eddig terjed. A világháborúkban pedig annyira volt választásunk, mint most Ukrajnának van. Vagy volt akkor, mikor az SS-től szédelegtek a vörös hadseregig. Mi ebből tanultunk. Úgyhogy még egyszer nem követjük el azt a hibát, hogy bármelyik oldalra is álljunk mások háborújában. Főleg, hogy a két harcoló fél közül csak az ukránok az agresszívek és fenyegetőek Magyarországgal és a magyarokkal szemben. Nem az agresszor oroszok. Ezen lenne érdemes inkább elgondolkodniuk. Mert mi az ernyő alatt maradunk, Ukrajna pedig azon kívül, bár nem halmoznak el minket ingyen fegyverekkel, amivel NATO-tagországokat fenyegethetnek. A NATO-tagországok azokért fizetnek kemény pénzeket, és nem várják el másoktól, hogy majd a provokációik következményeit viselik. Mert ha Magyarországot, egy NATO-tagországot, ami segíti őket a lehetőségei szerint jogos nézeteltérései ellenére is, ilyen arcátlan és agresszív módon fenyegetik a NATO-tól ajándékba kapott fegyverekkel, akkor el lehet képzelni, hogy Oroszországgal kapcsolatban milyen mértékben járultak hozzá ahhoz az agresszív viselkedésükkel.
01234567890
2023. január 31. 13:19
A magyar kormány végtelenül nagy kárt okoz a külhoni magyaroknak (különösen a Ukrajnaiaknak) a átgondolatlan politikájával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!