Amerikai nagykövet: Hogyan szolgálja a magyarokat az, hogy a kormány orosz oligarchákat véd?

2023. január 21. 12:16

David Pressman Twitteren üzent.

2023. január 21. 12:16
null

David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete Twitterén az alábbi kérdést tette fel:

„Mégis hogyan szolgálja Magyarországot és a magyarokat az, hogy a kormány orosz oligarchákat véd?”

 

A Szabad Európa korábban arról írt, hogy többek közt Aliser Uszmanovot, Pjotr Avent és Viktor Rasnyikovot szeretné eltávolítani a magyar kormány a vízumtilalmi és vagyonbefagyasztási listáról. Magyarország rajtuk kívül Uszmanov húgát, Gulbahor Iszmailovát is le akarja vetetni a listáról, akárcsak Aven üzleti partnerét, Mihail Fridmant; Dmitrij Mazepin belarusz-orosz oligarchát és fiát, Nyikita Mazepint; valamint Grigorij Berjozkin és Vjacseszlav Mose Kantor orosz oligarchákat.

Spanyol sajtó: Nem tudják az EU-ban, hogy az Orbán-kormány csak ugat-e, vagy harap is

Maga a hírcikk egyébként arról szól, hogy Magyarország kérvényezte, hogy több személyt is vegyenek le a szankciós feketelistáról.

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Összesen 312 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jooee
2023. január 22. 11:02
Ennek a buzeráns fasznak mi köze van ehhez? Jobban tenné, ha a saját dolgával foglalkozna! Nem tartozunk beszámolással egy ilyen senkiházinak, mint Pressman, de még csak Amerikának sem.
njohn
2023. január 22. 10:44
Pressman ! Hányszor kell még elmondani, hogy NINCSENEK orosz OLIGARCHÁK. Ha lennének, akkor Putyin nem lehetne diktátor, mert a kettő NEM múködik egyben ! És erre éppen az a bizonyíték, hogy sorban esnek ki magasemeletek ablakain az "oligarchák".... KEGYELTEK világa van, és ha a kegyelt nem teljesíti a központi hatalom akaratát, akkor kiesik az ablakon. Az USA-ban viszont tényleg OLIGARCHÁK uralkodnak, és ők határozzák meg, kit választhat a pórnép... Egyébiránt az USA meg úgy védi a saját oligarcháit, hogy csak na! Mindazok ellenére is, hogy SOROS vagy éppen KLAUS SCHWAB akárhova beteszi a lábát, ott csak a felfordulás, anarchia meg rombolás virágai nyílnak....
kalhana
2023. január 22. 00:22
Hülyegyerek, bízd ránk!
sorivo4
2023. január 21. 23:47
Nem szolgálja. Se pro, se kontra nem veszünk részt ebben a háborúban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!