Babis elnökként rossz hír lenne Ukrajna számára – írta meg egy ukrán napilap

2023. január 15. 12:27

Kockázatelemzést csinált az Ukrajinszka Pravda nevű ukrán lap.

2023. január 15. 12:27
null

Az Ukrajinszka Pravda nevű ukrán napilap szerint bár Csehországban hamarosan politikai visszavonul jelenlegi államfője, aki „hajlamos volt botrányos kijelentésekre és Oroszország támogatására”, Andrej Babis volt miniszterelnök megválasztása Milos Zeman utódjává „rossz hír lenne Ukrajna számára”.

Beszámoltak arról is, hogy Babisnak reális esélye van a győzelemre.

Az Ukrajinszka Pravda megjegyezte, hogy Babis gyakran beszél az oroszellenes szankcióknak a cseh gazdaságra gyakorolt káros hatásairól. Megjegyezték azt is, hogy Babis nézetei egybeesnek Orbán Viktor nézeteivel. Mint írták, egy Babis-győzelem lehetővé tenné Orbán számára, hogy kilépjen az elszigeteltségből anélkül, hogy megvárná az áhított hatalomváltást Szlovákiában.

Végezetül a lap bizakodását fejezte ki, hogy Babis ellenfelei elég erősek ahhoz, hogy megakadályozzák a legrosszabb forgatókönyv bekövetkeztét Ukrajna számára. Ebben az esetben az Ukrajnának nyújtott cseh támogatás növekedni fog, mivel a kormány ukránbarát álláspontját egy hasonló nézeteket valló elnök fogja erősíteni – jegyezte meg az Ukrajinszka Pravda.

Nyitókép: Lukas Kabon / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
irondome
2023. január 15. 19:38
Hajrá Babis!!!
Rasdi
2023. január 15. 17:07
"...hamarosan politikai visszavonul jelenlegi államfője..." Gratulálok ehhez a mondatrészhez. Mi az anyanyelve jelen cikket "szerkesztő" munkatársuknak? Könyörgök, ne gyilkolják szeretett anyanyelvünket!
elfújta az ellenszél
2023. január 15. 15:22
Három évtized önállóság után nyilvánvaló, hogy Ukrajna parazita államként tud csak megélni Jelképes összegért szállított orosz gáz után jött a gázlopás korszaka, aztán meg a kitartottság nyugati pénzen. Annak alapján osztályozzák a nyugati politikusokat, hogy kitől mennyit lehet legombolni. Ezek felé árad az ukrán nép hő szeretete, meg az oligarcháknak is csurran-cseppen amíg megy az üzlet
Takagi
2023. január 15. 15:07
Ki a f..t érdekel az ukrán vélemény. Mennek a levesbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!