A többi tagállam megszavazta a pénzeinket

2022. december 13. 06:24

Magyarország pedig úgy segíti Ukrajnát, ahogy akarja.

2022. december 13. 06:24
null
Kohán Mátyás

„Magyarország realista, pragmatikus, kompromisszumkész, ámde kemény kormánya, és a végre-valahára visszatért brüsszeli kompromisszumkombinát bemutatja:

1️. Megállapodtunk arról, hogy Magyarország úgy segíti Ukrajnát, ahogy akarja;

2️. Elfogadható formára szabtuk a globális minimumadót,

3️. A többi tagállam pedig megszavazta a pénzeinket. Nagy nap ez a mai!”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2022. december 13. 23:02
Meg kellene köszönni, mint a hatósági áras üzemanyagot...
cinkegolyó
2022. december 13. 15:12
A többi tagállam megszavazta a pénzeinket, és helyettünk majd Ukrajnának adják. Nehogy igazam legyen.
fokos2
2022. december 13. 12:42
Átsiklanak afelett hogy nem értik Ezt az előbb kihagytam.)))
Kup Lung
2022. december 13. 10:10
A legfontosabb a pénzpiacok megnyugtatása volt. ---- Ha ez sikerült ezzel a megállapodással akkor jó lett számunkra. Meglátjuk a forint árfolyam reagálásán ha már ez vitte el nagyrészt az elemzők szerint. ---- Persze sok lehetőségünk nem volt. Nincsenek tartalékaink. Minden szükséges pénzt helyettesíteni magas kamatú más hitelfelvétellel nem tudunk. Tovább romlana a helyzetünk. Ez el lett kerülve. ----- A témáknál (ukránok segítése, global minimum tax) olyan erők mozdultak h. nem tudjuk feltartóztatni. Ezt tudomásul kéne venni. Mindegyik teljes transz atlanti megegyezés volt. OECD tagként nem EU tagként is ránk erőltették volna az utóbbit. Hisz minden tagra vonatkozik majd. Ezt kevésbé fejtették ki itthon de ez van. A global taxnál ha itt nem fizetik meg a 15%-ot akkor az anyaországban meg kell. Illetve nem vonhatnak le annyi célzott kedvezményt sem... Az komolyabb dolog mint az most tálalva van. Ez még lesz téma maradjunk annyiban. ---- A 6,35 milliárd eurónyi zárolt EU forrás jelen állás szerint a lényegtelenebb. Időarányosan nem jövőre akarjuk lehívni mindet különben sem. Még a 21-ig tartó előző adag fennmaradó is csak most hívjuk le. ----- Az ukrajnai "segítség" az tök mind1 h. direktben utaljuk a ránk eső 187 M. EURO-t vagy közös hitelből. Lehet h. az utóbbi jelen deviza állásunknál még jobb is lenne. ----- Komolyabb arcvesztés nélkül jöttünk ki belőle. A legjobb az egészben h. lassan lezárul. Van amit jobb nem feszegetni még egy házasságban sem. -----
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!