Kényszerleszállás Budapesten: kigyulladt a Ryanair gépének hajtóműve

2022. december 27. 19:14

A 737-800-as kedd este 7 előtt landolt Ferihegyen.

2022. december 27. 19:14
null

A Flightradar24 Hungary csoportjában szúrta ki a Mandiner munkatársa a következő hírt:

Budapesten szakította meg útját műszaki ok miatt a Ryanair Brüsszel (Charleroi) – Bukarest járata.

Az FR 2101-es számú járatot teljesítő Boeing 737-800-as december 27-én, kedden este 7 előtt nem sokkal biztonságosan leszállt Ferihegyen, ahol a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egységei a futópályán megkezdték a repülőgép átvizsgálását.

Nyitókép: AFP (illusztráció)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DominikC
2022. december 28. 00:41
Nem történt tűzeset. Végig követtük a pilóták és az irányítók közötti üzeneteket a LiveATC-n (ahol ez természetesen visszahallgatható is) és műszaki hiba (egész pontosan üzemanyag-szivárgás (fuel leak) miatt döntöttek a kényszerleszállás mellett. A tűzoltók és a mentőegységek a repülőgép biztonsága miatt érkeztek ki, egy esetleges tűz elkerülése miatt.
Ólat a trolloknak
2022. december 27. 22:27
Természetesen a Mandiner címszerkesztőjén kívül senki nem hazudta, hogy kigyulladt a hajtómű. A gép két hajtóművel, rendben szállt le. Valentinyi Katalin reagálása a mandiner-cikkben is citált facebook-csoportból: "Kedves Csoporttagok! Mint a repülőtér kommunikációs igazgatója reagálnék a ma este történtekre. A Ryanair Brüsszel-Bukarest járata technikai probléma miatt megszakította útját Budapesten 176 utassal és 9 fős személyzettel a fedélzeten. A leszállást követő ellenőrzés során a szakértők nem találtak semmilyen anomáliat, tűzre utaló nyomot a repülőgépen. A gép egyelőre Budapesten parkol, az utasokat pedig egy másik repülőgép szállítja tovább Bukarestbe még az este folyamán."
Ólat a trolloknak
2022. december 27. 21:23
Ezek szerint kényszerleszállni jók vagyunk..
kaffogó hebrencs
2022. december 27. 20:09
Orbán a hibás. Náci az, aki nem így látja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!