Januártól lebontják a horvát határnál lévő kerítést

2022. december 16. 19:42

Okafogyottá válik, miután Horvátország jövőre csatlakozik a schengeni övezetbe.

2022. december 16. 19:42
null

Az Országos Rendőr-főkapitányság az ATV-nek megerősítette, hogy január 1-től okafogyottá válik a magyar-horvát határkerítés és az ellenőrző pontok fenntartása, mivel délnyugati szomszédunk csatlakozik a schengeni országokhoz. 

A rendőrség közölte, nem éri őket váratlanul a horvátok csatlakozása és időben megkezdték az előkészületeket, ugyanakkor megjegyzik, míg a csatlakozás joghatályossá nem válik – vagyis 2023 január 1-ig –, a határátkelők teljes funkciójukban működnek, az épületek sorsával kapcsolatban ezt követően születik döntés.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Maciej Luczniewski / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Madmax
2022. december 22. 05:01
Csak nem kellene elsietni azt a kerites bontast. A tisztesseges polgar ugysem a keritesen keresztul kozlekedik hanem az orszaguton.
kecsketenyeszto
2022. december 18. 18:36
Én is hagynám még egy darabig a kerítést, a határvédelem nem egyik napról a másikra fejlődik fel a kívánt szintre. Ha már Toroczkai 2014-es ötlete nyomán így kiépült a majd 200km, nem bontanám egyből rohamtempóban. A gerinctelen orbán meg bármilyen ötletet ellop, ha abból politikai hasznot remél: https://www.origo.hu/itthon/20150122-keritest-epitene-a-hataron-toroczkai.html
Namond
2022. december 17. 20:17
Jó ötlet ez a kerítés bontás? Saját költségen építettük, saját költségen bontjuk?
cinkegolyó
2022. december 17. 17:18
Nagyon nagy hiba lenne, ha lebontanák a kerítést, mert a horvátok többször buszokkal szállították a magyar határhoz a migránsokat. Aztán az sem biztos, hogy mindig ilyen "jóba" leszünk velük, akkor meg pláne meg fogják tenni. Azt sem lehet előre tudni, hogy az EU milyen törvényeket akar a jövőben a nyakunkba sózni migráció ügyben. Amúgy ilyen jó barátok a horvátok: Két és félszeresére tervezi emelni az Adria kőolajvezeték tranzitdíját Horvátország 2023-tól, ami a magyar kormány szerint visszaélés a monopolhelyzetükkel .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!