Diplomáciai botrány: helyre tette Bident a Fehér Ház, szerintük nem mondott igazat a háborús tárgyalásokról

2022. december 03. 11:24

Bár az amerikai elnök azt nyilatkozta, bizonyos feltételekkel hajlandó leülni tárgyalni Vlagyimir Putyinnal, a Fehér Ház ezt másképp látja.

2022. december 03. 11:24
null

Mint azt a Mandiner is megírta, Joe Biden amerikai és Emmanuel Macron francia elnök közös sajtótájékoztatót tartott a közelmúltban, ennek keretén belül beszélt Biden arról, hogy 

Kész vagyok Putyin úrral beszélni, amennyiben valóban úgy döntene, hogy megoldást keres arra, miként tudna véget vetni a háborúnak. Eddig nem tett így”

Biden fentebbi szavait akár óvatos nyitásként is lehet értékelni, ám a Fehér Ház legfrissebb nyilatkozata alapján erről szó sincs. A Reuters idézi a Fehér Ház szóvivőjét, aki szerint szó sincs arról, hogy Bidennek szándékában lenne tárgyalni Putyinnal az ukrajnai háború befejezéséről. 

Jelenleg nem lehet arról beszélni, hogy a tárgyalás lenne a legmegfelelőbb eszköz”

– szögezte le.

A két nagyhatalom vezetője nem tárgyalt azóta, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, ám a médiában üzentek egymásnak, Biden például háborús bűnösnek nevezte Putyint.

Nyitókép: Mandel Ngan / AFP

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hangillat
2022. december 03. 14:13
Zavar, időzavar! Mama, ma ma van vagy holnap?
Halder
2022. december 03. 13:47
Bidé bejelenti kész tárgyalni Putyinnal. Erre azonnal szólnak, nem nem hajlandó. Továbbra is jó lenne tudni, ki irányítja azt az államot. 100 éve kérdés ez, vagy nem kérdés.
Heindl Péter
2022. december 03. 13:34
Nem Biden hazudott, hanem a Mandiner hazudik. Hamar belátható, csak el kell olvasni a cikkben belinkelt Reuters cikket. Abból kiderül, hogy az oroszok válaszoltak Biden feltételes tárgyaláskezdeményezésére, és közölték, hogy csak akkor tárgyalnak, ha a Nyugat elfogadja Oroszország követeléseit. Ezek a követelések pedig arról szólnak, hogy Putyin meg kívánja őrizni az elfoglalt ukrán területeket. Na, ezek után mondta azt a Fehér Ház, hogy úgy tűnik, Putyin még nem kész az érdemi tárgyalásokra. Az angol szöveg félreérthetetlen: "Let me choose my words very carefully," Biden said. "I'm prepared to speak with Mr. Putin if in fact there is an interest in him deciding he's looking for a way to end the war. He hasn't done that yet." The Kremlin shot back that Putin is "open to negotiations" but that the West must accept Russian demands, a sign that Moscow is sticking to its desire to control part of Ukraine and show the Russian people that his "special military operation" is not in vain. White House national security spokesperson John Kirby, asked about Biden's comments on Friday, told reporters Biden has no intention of talking to Putin right now because the conditions for such talks are still not there.'
nuknuk
2022. december 03. 13:25
Ki a lópikula az a "Fehér ház"? Kik irányítják az USA-t? Nevek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!