Hangulatjelentéseket is készíthetett az MSZP-s zuglói vezetésnek a Publicus

2022. november 08. 09:00

A Pulai András vezette közvélemény-kutató vállalat 2020 óta 40 millió forintnyi megbízást kapott Horváth Csabáéktól.

2022. november 08. 09:00
null

Több megbízást is kapott Zugló önkormányzatától a baloldali holdudvarhoz tartozó közvélemény-kutató vállalat, a Publicus Intézet, melynek igazgatója, Pulai András rendszeres vendége az ellenzéki beállítottságú műsoroknak. Pulai cége a jelek szerint különösen is szoros kapcsolatban áll az MSZP-s vezetésű zuglói önkormányzattal, hiszen az elmúlt két és fél évben összesen mintegy 40 millió forintnyi megbízást teljesítettek. Mint az Adatradar kiderítette, három szerződést kötött egymással a két fél különböző projektekre. 

– ezen indokokat hozta fel Horváth Csaba a szerződésben, miért Pulai cége nyerte a megbízást. 

Pulai András, a Publicus vezetője
Pulai András, a Publicus vezetője

„Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata a COVID 19 humánjárvány elleni komplex védekezés egyik lépéseként a zuglói lakosok tájékoztatása érdekében Vállakozótól telefonos tájékoztató kampányt, azaz úgynevezett IVR szolgáltatást rendelt, amelyet Vállalkozó minőségi kifogás nélkül, gyorsan és hatékonyan valósított meg” – szerepelt másutt.

A kerület az Adatradart a honlapjukhoz irányította, mondván, ott vannak fent a szerződések, ott megtalálnak minden részletet. 

– írja a lap.

Az első szerződést nyolc hónapra, a többit lényegében egy-egy évre kötötték. Pulai András cégének 2020-ban nettó 14.700.000, 2021 és ’22-ben pedig egyaránt nettó 12.100.000, összesen tehát nettó 38.900.000 forintot fizetett ki az önkormányzat. Cserébe az intézetnek fókuszcsoportos kutatás keretében kellett minőségmérést és -értékelést végeznie; évi három alkalommal 1000 fős mintán közvélemény-kutatást kellett csinálnia a kerület fontos ügyeiről; és az úgynevezett social listenig módszerével kellett  hangulatjelentéseket kreálnia az aktuális szakpolitikai ügyek lakossági megítéléséről.

Mint ismert, a Publicus volt az az intézet, mely az áprilisi választások előtti napokban azt az eredményt hozta ki, hogy „zárul az olló”, az ellenzék és a Fidesz között szinte döntetlen az állás, miközben a különbség végül 16 százalékpontnál is nagyobb lett. Az intézet „a korábbi választásokon is rendszeresen alulmérte a Fideszt és felülmérte az MSZP, illetve a Párbeszéd támogatottságát – éppen azokét, akikkel rendszeres üzleti kapcsolatban áll. 2021-ben (...) háromszor nagyobb (országosan 5-6 százalékos) MSZP-tábort mértek, mint a Medián. Az őszi előválasztás két fordulója között a Publicus szintén Karácsony Gergelyt mérte a legesélyesebbnek” –írta már korábban a jobboldalisággal nem vádolható gazdasági portál, a G7.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2022. november 08. 20:11
Csacsi Csabi! Senkinek sem jó, hogy még jelen vagy a politikában, ráadásul vezető szerepben!!!! Inkább kotródjál haza és otthon pislogjál sűrűn!!!!!!
bandee1
2022. november 08. 16:10
A BÜDÖS KURVA ANYÁTOKAT, VÁLSÁG IDEJÉN ERRE VAN PÉNZ, MI???????????????????,
hini
2022. november 08. 11:35
pulai okos ember,jól lehúzza őket,és ad is vissza nekik valami kis morzsát. végül is,a pálmaházat is fűteni kell télen
llnnhegyi
2022. november 08. 10:24
Tojok rá! Publicus András munkáját majd az önkormányzati választások után értékelem. Horváth Csaba Zugló polgármestere picsán lesz rúgva,avagy nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!