Olaf Scholz: Kína nagyszerű ország

2022. november 04. 10:47

A német kancellár pénteken arra kérte Kínát, gyakoroljon befolyást Oroszországra az ukrajnai háború befejezése érdekében.

2022. november 04. 10:47
null

Pekingbe utazott a német kancellár, ahol többek között Hszi Csin-pinggel folytat tárgyalásokat.

Peking és Berlin egyetért abban: elfogadhatatlan, hogy Oroszország atomfegyverek bevetésével fenyegetőzik”

– jegyezte meg a német kancellár Li Ko-csiang kínai miniszterelnökkel közös pekingi sajtótájékoztatóján. „A nukleáris fegyverek alkalmazásával Moszkva átlépné azt a határt, amelyet a világ országai együtt húztak meg” – folytatta.    Scholz szerint Kína „nagyszerű ország”, és felelősséggel tartozik a békéért a világban. A kancellár visszautasította a pekingi útjával kapcsolatos bírálatokat, és aláhúzta: válságos időkben a szokásosnál is fontosabb a párbeszéd.

Olaf Scholz bejelentette: Meg kell változtatni a német Kína-politikát

A Kínában zajló változások miatt Németországnak is változtatnia kell az ázsiai országgal folytatott politikáján - írta Olaf Scholz német kancellár csütörtökön a Frankfurter Allgemeine Zeitung című konzervatív lapban, kiemelve, hogy komolyan kell venni a rendszerek közötti rivalizálást, és nem szabad megengedni egy „sinocentrikus világrend" kialakulását.

(MTI)

Nyitókép: Kay Nietfeld / POOL / AFP

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
savrena
2022. november 08. 14:19
A németek felemelték szőke fejüket.
Kivűlálló
2022. november 04. 23:36
"Olaf Scholz: Kína nagyszerű ország" Nem úgy, mint Németország, ez kétségtelenül igaz, de nem is lakják olyan hülyék Kínát, mint Németországot! "Májashurka" most azt hiszi, hogy elment segget nyalni a kínai elnöknek, akkor majd a kínaiak beintenek az oroszoknak...? :D :D Ez hülyébb, mint gondoltam!
hidegfehérmintaled
2022. november 04. 15:46
"A német kancellár pénteken arra kérte Kínát, gyakoroljon befolyást Oroszországra az ukrajnai háború befejezése érdekében" Akkor miért nem Putyinhoz ment? Sunyi fasz. Elment puhatolózni azusa megbízásából.
Ólat a trolloknak
2022. november 04. 13:45
Kína nagyszerű ország, Olaf meg hasznos hülye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!