A szélsőséges AUR egy RMDSZ-es miniszter leváltását követeli, amiért Kolozsváron magyar nyelven is beszélt egy sajtótájékoztatón

2022. november 01. 19:31

Novák Eduárd később elmagyarázta, hogy egy kétnyelvű sajtókonferencián vett részt, és az egész csak az AUR lejáratókampánya.

2022. november 01. 19:31
null

Novák Eduárd sportminiszter az utóbbi héten több romániai városban is bemutatta az Országos Sportstratégiát, román nyelven, majd Kolozsváron is sor került a program népszerűsítésére, egy kétnyelvű (román–magyar) sajtótájékoztatón, és természetesen a magyar újságírók kérdéseire magyarul válaszolt – számolt be a Főtér.

Ezt követően az AUR szélsőséges román párt azt követelte Nicolae Ciucă miniszterelnöktől, hogy

váltsa le Novák Eduárdot, mert magyarul beszél, és ez a revizionizmus jele.

Novák Eduárd ugyancsak a Facebook-oldalán tett közzé néhány pontosítást, amelyben elmagyarázza, hogy egy kétnyelvű sajtókonferencián vett részt, ahol a magyar kérdésekre magyarul válaszolt, mert „ez a kisebbségek iránti tisztelet jele”, és hogy ez az egész csak a szélsőséges AUR lejáratókampánya.

Nyitókép: MTI/Biró István

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Parzival
2022. november 02. 00:24
Orbán nem ezzel az AUR-os csávóval parolázott az európai szélsőjobb találkozón? Amúgy meg szélsőséges idióták mindenhol vannak, a mihazánk ugyanezt csinálná, ha itthon valami kisebbségi párt tagjai a saját nyelvükön szólalnának fel.
hegyivadász
2022. november 01. 23:05
Kár magyarázkodni! Innentől kezdve csak magyarul válaszoljon a kérdésekre!
Búvár Kund
2022. november 01. 21:10
Egy EU-s országban mióta tilos használni az EU egyik hivatalos nyelvét???
Syndicalist-Cat
2022. november 01. 20:50
EU ilyenkor hol vagy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!