Ha Európának vége, vége a világnak is - Mandiner Stratéga Földi Lászlóval

2022. november 24. 18:00

Az oroszok nem akarják kiterjeszteni sem regionális, sem világszintűre a háborút, sőt, valójában már szeretnék lezárni azt. Bármilyen furcsa is, de az orosz logika a konfliktus kirobbantásával nem egy világháború elindítása, hanem éppen megelőzése volt. Moszkva lejárt fegyverzettel háborúzik, egy európai szintű háborúhoz pedig az eszközkészletük egyszerűen nem lenne alkalmas. De nem is lenne érdekük. Földi Lászlóval megújult videósorozatunk Mandiner Stratéga című adásában beszélgettünk.

2022. november 24. 18:00
null
Pócza István
Pócza István

A titkosszolgálati szakértő szerint nem háború, hanem fegyveres konfliktus, ami Oroszország és Ukrajna között zajlik. 

Moszkva lejárt fegyverzettel háborúzik, egy európai szintű háborúhoz pedig az eszközkészletük egyszerűen nem lenne alkalmas. De nem is lenne érdekük, ugyanis szerinte, ha Európának vége, vége a világnak is. És ezt az oroszok is tudják, akik inkább érzik magukat európainak kulturális értelemben, mint ázsiainak. 

A beszélgetésről készült felvétel itt tekinthető meg: 

A teljes beszélgetés podcast formában is meghallgatható az alábbi linkre kattintva: 

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lami66
2022. november 24. 22:43
Ha Európának vége, akkor a világnak nem vége lesz, hanem háromnegyede azt mondja: tetszettek volna ésszel csinálni, és Európa nélkül megy a világ tovább. Ne képzeljék már azt, hogy Európa olyan nélkülözhetetlen része a világnak, hogy Európa nélkül megáll a világ.
Akitlosz
2022. november 24. 20:33
Az oroszok európaiak. A ciprusiak, az izraeliek, az örmények meg nem azok.
Akitlosz
2022. november 24. 20:31
"Ha Európának vége, vége a világnak is" NEM. Hajhássza a szenzációt, dobálózik nagy szavakkal minden alap nélkül. Európa a saját sorsának sem ura, nemhogy a világénak.
fado
2022. november 24. 19:28
HVG Helyreigazítás A portálunkon 2022. október 27. napján megjelent „Varga Judit férje vette át azt a céget, amivel a kormány külföldi termőföldeket akart venni” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy a Magyar Péter, Varga Judit férje által vezetett Good Farming KFT-t korábban külföldi termőföldek felvásárlására hozta volna létre a magyar állam. Valótlanul állítottuk, hogy Varja Judit férje olyan céget vett át, amivel a kormány külföldi termőföldeket akart átvenni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!