Amióta képviselő vagyok, kevés olyan felkavaró munkanapom volt, mint a tegnapi

2022. november 09. 19:25

Hihetetlen erejük van ezeknek a személyes beszámolóknak.

2022. november 09. 19:25
null
Cseh Katalin
Cseh Katalin

„Amióta képviselő vagyok, kevés olyan felkavaró — és legalább ennyire felemelő — munkanapom volt, mint a tegnapi. Magyar tanárokat és diákokat fogadtunk az Európai Parlamentben azzal a céllal, hogy fórumot teremtsünk nekik, és közvetlenül az uniós döntéshozókkal egyeztessenek a magyar közoktatás válságáról. A magyar kormány nem hajlandó meghallani a hangjukat ‒ az EU-s döntéshozók sorakoztak, hogy találkozhassanak velük.

Hihetetlen erejük van ezeknek a személyes beszámolóknak. Az Európai Bizottság képviselője úgy fogalmazott, a Bizottságban töltött 20 éve alatt nem volt ilyen megrendítő egyeztetésen. Michaela Sjodorova, az EP Oktatási Bizottságának alelnöke azt mondta, a kommunista Csehszlovákiában hallott utoljára ilyen történeteket. Irena Joveva képviselőtársam a könnyeivel küzdött.

Pedig a résztvevők nem tettek mást, csak megosztották a valóságukat. Bőven nem az összes jogsértést és problémát — csak néhány történetet.

Arról, hogy elvették a pedagógusok sztrájkjogát, akár jogsértések árán is igyekeznek láthatatlanná tenni a sztrájkot, és a legszigorúbb megtorlással büntetik a polgári engedetlenséget.

Az elnyomás és megfélemlítés légköréről, ahol sztrájkoló tanárokat, tüntető diákokat fenyegetnek, és próbálnak minden eszközzel ellehetetleníteni.

A négy-ötszáz eurós fizetésekről, amire az uniós beszélgetőpartnerek rendre visszakérdezek, hogy nem értettek-e félre valamit.

Arról, hogy milyen meleg diákként élni a nyíltan homofób és diszkriminatív kormánypolitika árnyékában.

Arról az évtizedek óta zajló tragédiáról, ami a roma gyerekek kirekesztése, esélyeinek aláásása Magyarországon.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FreeEurope
2022. november 13. 08:22
Undorító rühes kurva.
Unknown
2022. november 13. 03:21
Elképzelhetetlen ,hogy Cseh Katalinnál gyengébb kvalitás van az EP-ben.
fogas paduc
2022. november 12. 16:19
Ide figyelj már te Atka! nem vették el a sztrájkjogát a pedagógusoknak Magyarországon, csak Németországban.
KBA98
2022. november 11. 17:46
Te nem képviselő vagy, hanem egy rohadék hazaáruló!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!