Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Majomnak nevezte Putyint az ukrán védelmi miniszter

2022. november 11. 07:12

Olekszij Reznyikov szerint ráadásul a majom kezében gránát van. Ugyanakkor nem tart nukleáris csapástól.

2022. november 11. 07:12
null

A kockázattal ugyan számolni kell, de nem hiszi, hogy Oroszország ténylegesen atomfegyvert vetne be Ukrajna ellen – fogalmazott a Reuters tudósítása szerint az ukrán védelmi miniszter.

Olekszij Reznyikov szerint a nukleáris arzenál bevetése Vlagyimir Putyin számára egyszerűen „nem lenne praktikus” lépés, ugyanakkor 

majomnak nevezte az orosz elnököt.

Mint fogalmazott, nem hiszi, hogy az atomfegyvereket használni fogják. „De ha a szomszédod egy majom, akinél van egy gránát, akkor számolni kell a kockázattal. De ez nem lenne gyakorlatias és praktikus lépés a részükről.” 

Emlékeztetett arra is, hogy senki sem tudja, milyen állapotban vannak az orosz atomfegyverek, talán még maguk az oroszok sem, az utolsó kísérleteiket ugyanis harminc évvel ezelőtt, a '90-es években hajtották végre Kazahsztán területén. 

Az ukrán védelmi miniszter bízik abban, hogy India és Kína Putyin tudomására hozta: nem lépheti át a vörös vonalat az atom bevetésével. 

Nyitókép: Mikhail Metzel / Sputnik / AFP

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2022. november 11. 10:47
Kiegészítve, hogy nem mernéd Putyint majmozni, ha nem állna mögötted a nagytestvér.
eredmeny
2022. november 11. 10:31
Tényleg ennyire komolyan békére hajlanak, és ez csak agymenés...?!
koronaszepe
2022. november 11. 10:31
Mennyi oroszokkal kapcsolatos, Putyinnal kapcsolatos mítosz és hiedelem dőlt romba alig 8 hónap alatt... Mekkora balfék ez az ember.
Sulammit
2022. november 11. 10:11
Be vagytok tojva, de azért a szemétkedésekre van eszetek. Semmi másra sincs. Számtalanszor megmondta Putyin, hogy nem vet be atomfegyvert. Csak ti ijesztgetitek ezzel az embereket. Ha akarta volna ledobja rátok és nem majmozhattál volna tovább. Nem kell csodálkozni, mert sok politikussal szemben viselkedtek ilyen bunkó módon. Pénz és fegyverek követelése, na meg ez a stílus jellemző az ukrán milliárdos oligarcha politikusokra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!