Panelházba csapódott egy rakéta éjszaka Zaporizzsjában (VIDEÓ)

2022. október 09. 08:20

Ukrán hírek szerint az orosz hadsereg legalább tíz rakétát indított a város irányába.

2022. október 09. 08:20
null

Többen meghaltak (egyes források szerint legkevesebb tizenketten, mások szerint tizenheten), miután az éjjel rakéta csapódott egy lakóházba Zaporizzsjában. Anatolij Kurtev, a városi tanács titkára vasárnap hajnalban írta meg, hogy több épület és a környező utak is megsérültek a támadás során. Az ukrán hírek szerint az orosz hadsereg legalább tíz rakétát indított a város irányába.

Összesen öt lakóházat ért találat, köztük egy panelsort,

aminek középső részén hat emelet dőlt össze.

Úgy tudni, összesen negyven épületben keletkezett kár. A város nagyjából száz kilométerre van az oroszok által ellenőrzött zaporizzsjai atomerőműtől.

Nyitókép: Twitter

 

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
linkeloe
2022. október 09. 21:45
Amikor az ukriszopók még nem voltak annyira finnyásak. Amikor a CNN, BBC, meg az összes független, csak ilyenektől vírnyákolt: https://www.youtube.com/watch?v=IUchjQ_zoBs
ExMunkatárs
2022. október 09. 14:10
"sokszor a saját erő feláldozása ellenében kímélik a civil lakosságot az oroszok" Fanyar humor.
ExMunkatárs
2022. október 09. 12:57
"a letarolt Drezda, Hirosima és Budapest a második világháborúban" Ez akár ülne is, csak hát a totális háborút, benne a terrorbombázásokkal a másik fél indította. "a még jobban letarolt Budapest 1956-ban" Hogy emlékszel, melyik ország hadserege követte el? "agent orange-dzsal és napalmmal megszórt termőföldek és parasztok Vietnamban" Óh, tehát van remény, hogy az orosz közvélemény nyomására az oroszok kivonulnak Ukrajnából, sőt, saját hatáskörben kivizsgálják a háborús bűnöket és bíróság elé kerülnek az elkövetők? Még ha fel is mentik őket ilyen-olyan indokkal, elképzelhetetlen léptékű civilizációs fejlődésre utalna.
Akitlosz
2022. október 09. 12:34
Na és azt miért nem írja meg a cikk, hogy miért csapódik be rakéta panelházba? 2 lehetőség van: 1. Az ukrán hadsereg használta valamire azt az épületet. 2. Működött az ukrán légvédelem és a rakéta nem találta el a tervezett célt, de akkor is leesett valahova és károkat okozott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!