Magyarázkodni kényszerült Zelenszkij stábja, miután az ukrán elnök „megelőző csapásról” beszélt Oroszország kapcsán

2022. október 07. 09:10

„Nem úgy értette Zelenszkij” a stáb szerint.

2022. október 07. 09:10
null

Volodimir Zelenszkij október hatodikai, NATO-val kapcsolatos beszédében fogalmazott úgy, hogy a szövetség szerepe szerinte az, hogy megakadályozza Oroszországot a nukleáris fegyverek használatában. Ebben a beszédben elejtett egy olyan mondatot is, hogy „megelőző csapásokkal” kellene ettől elijeszteni Oroszországot. 

Erről videón is beszélt: 

Erre válaszul több vezető orosz tisztségviselő is reagált a Kyiv Independent szerint, többek között Maria Zaharova külügyi szóvivő és Dimitrij Peszkov, a Kreml szóvivője is azzal vádolta meg Zelenszkijt, hogy atomháborúval fenyeget. 

Az ukrán elnök szóvivője, Serhii Nykyforov magyarázata szerint Zelenszkij csak arról beszélt, hogy „megelőző szankciókra” lett volna szükség az orosz invázió előtt, és azt mondta, Ukrajna sosem bocsátkozna atomháborúba. Zelenszkij tanácsadója, Mihajlo Podoljak szerint az ukrán elnök csak arra hívta fel a figyelmet, hogy Oroszország atomcsapással fenyeget, az ominózus mondatával pedig voltaképpen csak szigorúbb szankciókat követelt és több katonai segítséget kért.

Nyitókép: MTI / AP/ Ukrán elnöki sajtóhivatal

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uppsala
2022. október 08. 12:02
Kommentár nélkül: https://samnytt.se/zelenskyj-nato-maste-bomba-ryssland/
Revizor
2022. október 08. 00:06
Teljesen értelmetlen ennyire támadni az Ukrán elnököt ! Még ha mondott olyat is ami nem igazán helyes ! Mert ki is kezdett el fenyegetőzni azzal a rohadt atommal hát nem Zelenszkij ! Putyin szájából hangzott el a háború megkezdése után 5 hónappal hogy ha kell az atomháborútól sem riad vissza ! Talán őt mint agresszort őt kéne bírálni. Ha valaki nem normális az más nem lehet csak Putyin mivel az ő hülye ágyába született meg hogy megtámadja Ukrajnát ! Persze ha sikeres lett volna az eltervezett villám háborúja már lehet hogy nálunk dübörögnének a lánctalpak! Vajon akkor is így éltetnétek ezt a mocskos háborús bűnöst !
Jusztiscsak
2022. október 07. 22:57
Szégyen még olvasni ezt a sok elkorcsosult ruszki seggnyaló kommentet. Mit szeretnétek, hogy megint a gennyes, műveletlen, barbár, kommunista ruszkik csatlósa legyen szép hazánk? Nem volt elég lecke a több, mint 40 év orosz megszállás, a magyar szabadságharc véres leverése? A kommunizmus sok magyar áldozata miatt tegyétek meg, hogy aki annyira beteg lelkű, hogy a gyilkos oldalán áll, legalább maradjon csendbe, a magyar hősi halottaink emléke miatt is. Ja és szégyelje magát! Isten előtt úgyis megfizet mindenki a bűneiért!
Jusztiscsak
2022. október 07. 22:35
Az ukrán nép hősies szabadságharcot vív a barbár, gyilkos, kommunista, agresszor megszálló mocskos ruszkik ellen. Minden értelmes és normális erkölcsi beállítottságú ember a világon elítéli a buzi nyomorék ruszkikat és mindent megtesz, hogy meg tudják védeni magukat az anyaföldjükért hősiesen harcoló ukránok. Aki a tömeggyilkos oldalára áll, az cinkostárs és maga is bűnös! Ennyi gyerekek! Ha továbbra is sok jóérzésű ember és ország segíti az önvédelmüket és Isten is úgy akarja kiűzik az összes patkány muszkát Ukrajnából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!