Vitalij Klicsko: Magyarország és Lengyelország példáját követné Ukrajna az európai integrációban

2022. október 25. 10:53

„Oroszország azért robbantotta ki a háborút, mert az európai családba akarunk tartozni” – fogalmazott Kijev polgármestere.

2022. október 25. 10:53
null

Ukrajnának nemzetközi pénzügyi segítségre van szüksége az európai jövő megvalósításához – idézi a Guardian Vitalij Klicskót.

Kijev polgármestere szerint Ukrajna legfontosabb feladata most az, hogy megnyerje a háborút, hosszútávú célja azonban az, hogy újraépítsék az országot, és „európai életszínvonalat” valósítsanak meg. Szerinte a háborút azért robbantotta ki Oroszország, mert Ukrajna „az európai család része akar lenni, tisztelve az emberi jogokat, a sajtószabadságot, és a demokráciát. „Oroszország ezzel szemben az orosz birodalom részének tekinti Ukrajnát. Mi azonban nem akarunk visszatérni a Szovjetunióba” – fogalmazott.

Lengyelország, Magyarország, és más közép-európai államok példáját követve szeretnénk az európai integráció útjára lépni”

– hangsúlyozta.

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / AFP

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tikkadt Szöcske
2022. október 25. 21:27
Párezer bekapott pofon után senki sem csodálkozik a hülyeségein. Hívja fel Gerit.
Thorin
2022. október 25. 19:15
ezt már elbuktad seggfej, ahhoz az kell, hogy kinyaljátok a seggüket, és utána ne kapjatok pénzt, ti meg valagbadugjátok a demokrácia látszatát is, és ömlik rátok a zseton. kérdés, hogy az uki külügy alapján gondolkodjunk, ki és miért fektet belétek ennyit, mit is tudtuk adni majd ezért, ha véletlen nyertek, vagy mibe fog ez kerülni a maradék ukiániának?
Palatin
2022. október 25. 18:37
Oké, Ukrajna jön az unióba. Én biztosra veszem, hogy Ukrajnából is egy olyan gyarmatot akarnak majd faragni, mint belölünk. Ez a fenenagy "szolidaritás" messze nem önzetlen, a Nyugat nem Ukrajnán akar segíteni, hanem zsíros üzleteket vár au ujjáépítéstöl. Ha Ukrajna nem tud fizetni pénzzel, sebaj, majd fizet természeti kincseivel. Fel fogják vásárolni az országot, az ukránok bérlök lesznek a saját hazájukban. Segítenek neki, amivel elkötelezik, lekötelezik zsarolhatóvá teszik öket és természetesen minden természeti kincsükre (szántópfldek, energiahordozók..) a nyugati országok igényt fognak tartani. Ez eltart néhány évig, amig erre az ukránok rájönnek, de akkor már késö lesz, és ukrajna rájön, hogy a V4-5-6... hoz lesz érdemes csatlakoznia, amely tömörülés addigra már a keleteurópai uniós tagok érdekvédelm bástyájává növi ki magát. Úgyhogy Ukrajna jövöje ugyanaz lesz mint Magyarországé, ha ök is ráébrednek, hogy ez a legjobb nekik.
Pathfinder76
2022. október 25. 18:00
Haa lengyel és magyar példát követik,akkor egy vasat sem kapnak... Nem mintha felvennék őket ..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!