Szakértő: Nem érték el céljukat az ukránok a hídrobbantással

2022. október 14. 06:23

Bendarzsevszkij Anton szerint bár nagy blamázs Moszkvának a krími hídtámadás, ám nem érték el a merénylők a céljukat, hiszen részlegesen helyreállt rajta a forgalom.

2022. október 14. 06:23
null

Bendarzsevszkij Anton az Infostartnak adott interjújában kijelentette, a Krími híd elleni merénylet súlyos presztízsveszteség az oroszoknak, mivel korábban rendszeresen azt hangoztatta, hogy az átjáró biztonságban van, azt a lehető legkomolyabban védik, ugyanakkor a támadók sem lehetnek elégedettek, ugyanis ha nem is teljes mértékben, de áthaladhat a hídon a forgalom.

Az orosz titkosszolgálat az ukrán katonai titkosszolgálat vezetőjét nevezte meg a Kercsi híd felrobbantására irányuló támadás fő szervezőjének. Vlagyimir Putyin szerint a szombat hajnalban véghez vitt akció terrortámadás volt. Az oroszok a híd biztonságára évi kétmilliárd rubelt, azaz körülbelül 35 ezer dollárt fordítanak, beleértve a légvédelmi rendszert, a speciális búvárcsapatot és a közúti forgalmat ellenőrző rendszer fenntartását.

– vélekedett Bendarzsevszkij Anton, aki szerint nem véletlen beszélnek az oroszok terrortámadásról, ugyanis az jól beleillik az Moszkva háborús narratívájába, miszerint Ukrajnát demilitarizálni kell, Ukrajnában nácik és nácizmus van.

Állítása szerint ezt a magyarázatot az oroszok el is fogadhatják, ugyanis hivatalosan Oroszország nem áll háborúban, tehát az ő felfogásuk alapján békés helyzetben ért támadás egy orosz területet.

– közölte a szakértő, aki szerint a híd katonai célpont, hiszen ez az egyetlen kapocs a szárazföld és a Krím-félsziget között, tehát ezen át történik a Krím teljes ellátása, sőt, a frontvonalon a déli-délkeleti területek katonai utánpótlása is, elsősorban a vasúton.

A hídon jelenleg zavartalan a vasúti forgalom, nagy súlyú teherautók nem hajthatnak fel rá, a forgalom egy részét kompokra terelik át, csak részlegesen működik tehát. Bendarzsevszkij Anton szerint a következő hetekben minden bizonnyal teljesen helyreállítják a hidat. 

Nyitókép: AFP

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. október 14. 15:04
Ezt a háborút Ukrajna indította 2014-ben a saját orosz állampolgárai ellen. Mivel a "nemzetközi közösség" tétlenül nézte és nézi az orosz lakosság legyilkolását Ukrajnában, ezért és másért is Oroszország lépéskényszerbe került. Ezt a háborút Amerika vívatja.
Pathfinder76
2022. október 14. 09:51
Az meg sem fordul a szakértő úr fejében,hogy azért szállítják kompon a teherautókat,nehogy újabb teherautót robbantsanak a hídon? Napi több száz teherautót átvizsgálni képtelenség.
Rugán
2022. október 14. 09:30
Jól felbőszítették az oroszokat, most jönnek az infrastrukturális célpontok. Nyugat és Ukrajna úgy tesz mintha nem tudná miért és miért hogyan indult a háború. Amíg ez nem változik, nem lesznek érdemi tárgyalások.
Orange79
2022. október 14. 08:31
Egyébként ez miért "blamázs" az orosz számára? Egy 19 km hosszú hidat hogyan lehet mindentől megóvni? Egy felrobbanó járműtől pl.?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!