Elárulta Szijjártó Péter, hogy pontosan miről tárgyalt Lavrovval

2022. október 09. 17:05

A miniszter feltette a kérdést: vajon akkor is őt kritizálják-e majd, amikor a lakásukban meleg lesz, máshol Európában viszont nem.

2022. október 09. 17:05
null

Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel való legutóbbi találkozását mesélte el a magyar külügyminiszter a Politikai hobbistában.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint ma

egyetlen olyan gázvezeték van Európában, amely keletről nyugatra vezet, és száz százalékon működik: ez a Török Áramlat.

Ez hozza a gázt Oroszországból Törökországon, Bulgárián és Szerbián át Magyarországra. Szijjártó szerint amire ígéretet kaptunk az orosz gázipari óriástól, a Gazpromtól, azt eddig teljesítette.

„Persze leírta mindenki, hogy micsoda egy szar alak vagyok, hogy a Lavrovval találkoztam New Yorkban” – mondta a beszélgetés egy pontján a miniszter.

A külügyminiszter a HírTV Politikai hobbista című műsorában arról is beszélt, hogy amiben eddig megegyezett az oroszokkal, azt betartották, mondjon bárki bármit is róla.

A miniszter szerint eszköz a külpolitika

Védte legutóbbi találkozóját az orosz külügyminiszterrel New Yorkban, hiszen az arra volt jó, hogy megegyezzen vele a késleltetett fizetésben, ami nekünk kedvező. Ennek eredményeként garantálható, hogy

a Gazprom leszállítja a vállalt napi 5,8 millió köbméter földgázt.

A bírálókat pedig kérdőre vonta, vajon akkor is őt kritizálják-e majd, amikor a lakásukban meleg lesz, máshol Európában viszont nem. Szijjártó Péter a külpolitikát eszköznek tekinti ahhoz, hogy az országnak jobb legyen. „Mert hát mire való a külpolitika, ha nem erre?” – tette fel a kérdést a magyar külügyminiszter.

Nyitókép: MTI

Összesen 196 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sgaga
2022. október 12. 22:28
hát elég zavaros ez a marxista dialektika. én a nem mindenki vagyok.
Agnieszka
2022. október 10. 15:39
Most megyek ablakot mosni. Remélhetőleg sokáig lesz ilyen szép idő.
veszettfejsze
2022. október 10. 12:11
Ez is úgy nyilatkozik, mintha érne még bármit is a szava. De azért csak reagálok rá én is... 1) "Védte legutóbbi találkozóját az orosz külügyminiszterrel New Yorkban, hiszen az arra volt jó, hogy megegyezzen vele a késleltetett fizetésben, ami nekünk kedvező. Ennek eredményeként garantálható, hogy a Gazprom leszállítja a vállalt napi 5,8 millió köbméter földgázt." Magyarul anélkül, hogy hiteleznének nekünk nem lenne garatálható, hogy leszállítják a vállalt mennyiséget? Tehát akkor fizetésképtelenek vagyunk? Egyébként miért ne szállítanák a szerződött mennyiséget? 2) "Szijjártó szerint amire ígéretet kaptunk az orosz gázipari óriástól, a Gazpromtól, azt eddig teljesítette" - Ezek szerződések, nem jófejségből szállítanak. Az a normális, ha teljesítik. Másrészt pedig a "megbízhatóság" mítoszának széthullása ott kezdődött, hogy mindenféle technikai okokat kerestek ürügyül, hogy ne szállítsanak eleget Európába. És a szállítások csökkentését már tavaly elkezdték. Ha nem robbantak volna a vezetékek már szerződésszegésben lennének. 3) "A bírálókat pedig kérdőre vonta, vajon akkor is őt kritizálják-e majd, amikor a lakásukban meleg lesz, máshol Európában viszont nem. " - Egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy ez a tél nekünk fog jobban fájni, nem Európa többi részének. Rekorddrágán vesszük az orosz gázt, és eleve egy átlag magyar család havi költségének nagyobb részét tette ki a rezsi, mint egy németének. 4) "Szijjártó Péter a külpolitikát eszköznek tekinti ahhoz, hogy az országnak jobb legyen. „Mert hát mire való a külpolitika, ha nem erre?” – tette fel a kérdést a magyar külügyminiszter." - Itt már azért nyílik a bicska. Nagy szavak ezek tekintve, hogy mostanra stratégiailag a legrosszabb helyzetbe manővereztük magunkat az orosz függéssel energiatéren, az arrogáns putyintámogató áruló hozzáállással külpolitikai téren, előtte meg ugye még emlékszünk a milliárdos tékozlásra a jórészt használhatatlan lélegeztetőgépekkel kapcsolatban és a legveszélyeztetettebb idős korosztály átoltására a náluk alig hatásos kínai vakcinával, hogy csak párat említsek "az amikre Péter büszke lehet" listáról.
A ló kérdez
2022. október 10. 10:06
Rövidebb cím is elég lett volna: Elárulta Szíjjártó Péter. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!