Összefognak a szexmunkások, az LMBTQ-szervezetek és a liberális politikusok a prostitúció érdekében

2022. október 21. 15:57

„Kemény” összefogás született meg az Európai Parlamentben.

2022. október 21. 15:57
null

A prostitúció dekriminalizálását tűzte ki célul az Európai Szexmunkások Jogi Szövetsége, s ehhez szövetségeseket is talált: LMBTQ-szervezetek mellett az Európai Parlament Renew (Újítsuk meg Európát) frakcióját és más liberális politikusokat – írta meg a Híradó.hu. Európa válsággal néz szembe, a háború, az infláció, a lakáshiány közepette egyre többen fordulnak a szex eladásához, hogy tető legyen a fejük felett és etetni tudják a családjukat – hangzott el a szexmunka kriminalizálása elleni érvelésben.

A szexmunkások szervezetének képviselői az Európai Parlamentben szólaltak fel, a liberális Újítsuk meg Európát frakció támogatásával. Ennek a frakciónak a magyar tagjai a momentumos Cseh Katalin és Donáth Anna. Az ülésen kifejtették a felszólalók, hogy a kliensek kriminalizálása súlyosbítja a szexmunkások kiszolgáltatottságát.

Jó példaként mutatta fel az egyik a márciusban elfogadott belga törvényt, amely a szexmunka dekriminalizálását jelenti.

Csakhogy az unió jelenleg érvényben lévő állásfoglalása leszögezi: a prostitúció sérti az emberi méltóságot és az emberi jogokat. Ennek a szellemében született meg a legutóbbi EU-s állásfoglalás is, 2014 februárjában, amely leszögezi, hogy mindennemű prostitúció a nők elleni erőszak egy formája.

Nyitókép: European Sex Workers’ Rights Alliance

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2022. október 22. 16:15
Durvanéniknek túl nagy a Durvafiuk konkurenciája?...:-D
Aerion
2022. október 22. 11:57
EZT véditek? Moslékok. EZT? Ilyen társadalmat kínáltok ti az embereknek? EZT akarjátok? EZ a normális? A szerelem az szerelem. Tehát szerelem az, ha valaki egy macskával baszik, vagy egy tevével, egy kutyával, hozzámetgy egy fényképhez, vagy egy tál főtt tésztához? Ez a normális? A szerelem az szerelem. Megbaszni egy csecsemőt az normális. Ilyen társadalmat akartok ti? És Putyin a geci? Nincs szó arra, amik ti vagytok. sátánfattyak. Halál rátok.
BőröndÖdön
2022. október 22. 11:56
Visszahívják a tapasztalt Szájer Jóskát is..:)
masikhozzaszolo
2022. október 22. 11:46
A szex, a nő (lehet most már a férfi is) olyan mint a foci. Óriási a lobbiereje. Országok harcoltak folyamatosan érte, miatt, királyok, királykisasszonyok, ki-kivel dugjon, ez mindig központi kérdés volt egész Európában, de az araboknál, rómaiaknál, görögöknél, angoloknál, franciáknál mindig. Lásd mitológia, Trója Odüsszeusz felesége.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!