The Wall Street Journal: Általános iskolai bohóckodás az, amit a budapesti amerikai nagykövetség művel

2022. október 28. 09:15

A Biden-kormányzat az amerikai értékek rovására erőlteti a világra a woke ideológiát – állítja a tengerentúli lap szerzője.

2022. október 28. 09:15
null

A Wall Street Journal hosszú véleménycikkben kritizálta mind az Egyesült Államok budapesti nagykövetségét, mind a Biden-kormányzat woke ideológia hirdetését. Mint írták, az amerikai kultúra exportja régóta az egyik legnagyobb soft-powere az USA-nak. Viszont, szerintük a Biden-kormányzat az amerikai kultúra helyett a woke ideológiát hirdeti.

Elképesztő dolgokról számoltak be a véleménycikkben: „A »sokszínűség és befogadás előmozdítása« érdekében a Külügyminisztérium kulturális támogatásokon keresztül »drag színházi előadásokat« finanszíroz Ecuadorban. A támogatások célja a hivatalos dokumentumok szerint

Nem tisztázott, hogy a drag-királynő előadások hogyan növelik az amerikai nemzetbiztonságot vagy mozdítják elő az érdekeinket – arról nem is beszélve, hogy miért kellene az amerikai adókból fizetni mindezt. Eközben egy kínai konzorcium ellenőrzi Ecuador két legnagyobb rézbányáját. Sok jót tesz a drag színház, amikor nincs elég rezünk az alapvető gyártáshoz.”

„Beszólt" Orbán Viktornak a Twitteren az amerikai nagykövet

Orbán Viktor miniszterelnök nemrég arról posztolt a Twitteren , hogy újabb levelet kapott a volt amerikai elnöktől, Donald Trumptól. Trump a Fox News azon cikkét küldte el kinyomtatva a magyar kormányfőnek, melyben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter annak a véleményének adott hangot, hogy Donald Trump újabb elnöksége „a legjobb magyar-amerikai viszonyt hozhatja el".

Hogy jön ide Magyarország?

„A Külügyminisztérium másik felháborító példája a woke virtue signaling, az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége egy »Ki mondta?« kvízt tweetelt, amelyben a magyarokat arra kérték, hogy találják ki, hogy különböző kijelentéseket Vlagyimir Putyin vagy egy magyar politikus tett” – írták. 

„Egy »egyenesen barbár ideológia nyer teret« – kezdte az egyik idézet –, »amely az amerikai egyetemekről ered, és amely tagadja mindazt az értéket, amit az emberiség létrehozott«. Ezt az állítólagosan aljas kijelentést, amellyel sok amerikai egyetértene, Magyarország miniszterelnök-helyettese mondta – ami egy olyan gondolatbűn, amely az amerikai nagykövetség szerint egy globális páriával teszi őt egyenlővé.”

Leszögezték;

Ha az USA-nak problémái vannak külföldi vezetőkkel, akkor felnőtt diplomáciai eszközökkel kell foglalkoznia velük. Ehelyett a diplomáciai erőfeszítéseinket Biden elnök, egy önjelölt külpolitikai szakértő alatt úgy lehetne összefoglalni, hogy »akit nem szeretek, az Putyin«.”

Hozzátették, Magyarország katonai telepítésekkel erősítette meg a NATO keleti szárnyát, miután Oroszország megszállta Ukrajnát, és idén ukrán menekültek tömegeit fogadta be. Viszont kiemelték, hogy ahelyett, hogy arra bátorítaná Magyarországot, hogy folytassa ezen erőfeszítések megerősítését, a Biden-kormányzat nevetségessé teszi vezetőit, amiért jogosan idegenkednek az amerikai egyetemek woke ideológiájától.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2022. október 29. 09:11
Éppen olyan szinten van az amcsi nagykövet, mint az elnöke Biden! Egy mocskos buzi, aki a homokozóban játszik a f.....l Itt az a baj, hogy nem lett még kitoloncolva, hazarugdosva a kibaszott gyilkos USA-jába!!!!!!!!!! Magyar kormány!!!!!!!!!!!!!!!!! Merjünk kicsik lenni?, hogy az aljasságokat tűri??????????????? Nem csak mondani kell, hogy merjünk nagyok lenni, hanem tettekkel bizonyítani! Mi van a hazaáruló rühes kutyákkal? Mi van ezzel a buzi nagykövettel?????? Ha tenni kell tele a gatya? Tessék! Ideje lenne tenni ellenük!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reszelő Aladár
2022. október 29. 00:38
A angyfiús diplomáciai eszköz eddig a demokráciává bombázás volt. Ehhez képest nem bánom, hogy a soft power már csak erre tejred ki.
csak ésszel
2022. október 28. 17:58
"az amerikai kultúra exportja régóta az egyik legnagyobb soft-powere az USA-nak." Nekem az amerikai kultúrával is bajom van, nem csak az azt fölváltó/azzal egyenértékűvé tett woke ideológiával. Mondom ezt úgy, hogy szeretem a kólát, hamburgert és a hot-dogot, tinédzserként hallgattam az olyan zenei exporttermékeit, mint a Spice Girlst és Britney Spears-t, meg úgy általában az amerikai zenét. De azért azt is lássuk, hogy a most negligálásra ítélt orosz kultúra, mint az európai kultúrkör része sokkal közelebb áll a magyaréhoz mind zenében, irodalomban, film-és képzőművészetben meg miegymásban, mint az amerikai.
Takagi
2022. október 28. 16:45
Szánalmas, képzetlen lúzerek. CIA előírást alkalmazzák, de azt is papírról olvasva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!