Greta Thunberg: Ne kapcsolják le az atomerőműveket!

2022. október 11. 20:21

Megszólalt a svéd klímaaktivista.

2022. október 11. 20:21
null

Greta Thunberg interjút adott Sandra Maischbergernek, a német közszolgálati ARD műsorvezetőjének, akinek részletesen beszélt az Európát sújtó energiaválságról és arról, hogy szerinte hogyan is kéne reagálni arra. A svéd aktivista helytelennek tartja Berlin tervét, miszerint a jövőben lekapcsolná a még működő atomerőműveit is. 

– vélekedett a 19 esztendős aktivista, a Fridays for Future mozgalom alapítója.

Thunberg úgy fogalmazott: rossz ötlet a szénre támaszkodni, míg létezik az atom mellette. Berlin válságstratégiájának része, hogy újra aktiválják a széntüzelésű erőműveiket, hogy így biztosítsák a villamosenergia-ellátást. 

Maischberger megkérdezte a svéd fiatalt, szerinte mit kéne csinálni akkor, ha véget ér a mostani energiaválság, utána lekapcsolná-e az atomerőműveket, mire Greta Thunberg azt mondta, minden attól függ, mi történik a jövőben, ám vannak más alternatívák is, például a szélenergia. 

– szögezte le.

Greta Thunberg felháborodásának is hangot adott, amiért továbbra sem kezelik globális vészhelyzetként a klímaváltozást, amit ő rendre éghajlati válságnak titulál. 

– közölte. 

Nyitókép: ANDY BUCHANAN / AFP

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kishal
2022. november 01. 17:23
Pároztatni kellene Erik Haalanddal.
sorivo4
2022. október 12. 15:52
Nahát! Ezt még egy gyerek is tudja, hogy az atomenergiánál nincs környezetbarátabb energiaforrás, ami szóba jöhet egy ország olcsó és megbízható áramellátásában. A szélenergia nem alternatíva, mert a szél nem akkor fúj és nem annyira, mint amikor kell és amennyire kell. Azzal számolni nem lehet. Nem tervezhető, nem szabályozható. Azt tárolni is kéne, ami túl drágává teszi. Ha nem fúj a szél, akkor marad a szén. Ellenben az atomerőmű meg csak akkor szennyez ha felrobban. Ami azért nem sűrűn fordul elő.
KBA98
2022. október 12. 10:35
Mióta számít ez a degenerált?
hátakkor
2022. október 12. 09:56
Már késö..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!