Karácsony helyettese a kukások sztrájkjáról: megértik a társadalmi csalódást

2022. október 04. 18:33

Amennyiben szerda estig nem lesz eredménye az egyeztetésnek, a főváros a katasztrófavédelemhez fordul a hulladékszállítás biztosítása érdekében.

2022. október 04. 18:33
null

Kedden reggel előzetes bejelentés nélküli munkabeszüntetést tartottak az FKF-nél dolgozó kukások. Cikkünk írásakor arról még nincs hivatalos információ, hogy pontosan hányan sztrájkoltak, ám az ecseri úti telephelyet 150 hulladékgyűjtő autó nem hagyta el. A sztrájkolók kijelentették, hogy az első rezsiszámláik kézhez vétele során szembesültek azzal, hogy a főváros által adott béremelést az infláció és a rezsinövekedés felemésztette.

Karácsony helyettese szerint megkezdődtek a tárgyalások

A történtekről szólva Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes elmondta, megértik azt a társadalmi csalódást, ami kialakult a budapesti munkavállalók körében,

valamint tájékoztatott: a dolgozók által kijelölt tíztagú küldöttséggel már megkezdődtek a bértárgyalások,

– mondta el a politikus. Kiss Ambrus kérdésre válaszolva arra is kitért, elképzelhetőnek tartja, hogy a következdő napokban más telephelyek is csatlakozhatnak a munkabeszüntetéshez.

(MTI)

Nyitókép MTI/Balogh Zoltán

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Carcess
2022. október 05. 06:44
a városházán kezdhet a katasztrófavédelem, eliviszik kamugerit meg a 40 rablót
Burdisgarage
2022. október 04. 22:53
A katasztrófa védelem kezdhetné a hulladék szállítást ezzel a szemét brigáddal.
gyaloggos
2022. október 04. 21:31
S AZ is abszurd, hogy a KATASZTRÓFAVÉDELEMHEZ akarnak majd fordulni a szemétszállítás ügyében! DILETTÁNS, ALJAS, mocskos banda a FŐVÁROS vezetése! KARÁCSONY MONNYON le, mert képtelen BUDAPEST első emberének a feladatainak ellátására, BUDAPEST iszonyatos tempóban pusztul, legyenek ELŐREHOZOTT választások, és BUDAPESTNEK legyen egy ama tisztségre megfelelő, a feladatait elvégezni képes FŐPOLGÁRMESTERE!
Házam Hazája
2022. október 04. 21:24
Ha Bentley-t kellesz elhordaniuk alkatrészenként az sem segít, mert szűk a piaca. Vigyék a kovácsolt jellegű vaskapukat, mozgatókat, oszlopdíszeket, napelem panelokat, (mini atomerőműveket), ........ Ezek gyorsabban kárpótolnák őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!