Bezár Magyarország legnagyobb szállodája

2022. október 17. 21:26

November elsejétől előreláthatólag 2023. február 28-ig tart átmeneti üzemszünetet a Danubius Hotel Hungaria.

2022. október 17. 21:26
null

Átmenetileg bezár az ország legnagyobb szállodája, a 499 szobás Danubius Hotel Hungaria. A Rákóczi úton található hotel üzemeltetője szerint 

a jelenlegi foglaltsági előrejelzések mellett nehezen lehet hatékonyan üzemeltetni a téli szezonban.

A Világgazdaság a Danubius Hotelsre hivatkozva azt írja, hogy megkezdték a vendégek értesítését, a csoport más fővárosi szállodáiban helyezik el őket.

A lap piaci becslésekre hivatkozva megjegyzi, a fűtési szezonra minden negyedik szálloda bezárhat, a félházas foglaltság ugyanis nem fedezi a rezsit, illetve a működési költségeket.

Budapest működik, a fő attrakciói elérhetők, a történelmi gyógyfürdők és a múzeumok nyitva vannak, a vendéglők is kitartanak a méregdrága áram és gáz ellenére

– mondták a lapnak szállodaszövetségi vezetők.

Kovács Balázs, a Danubius vezérigazgatója szerint a bezárt szálloda összes dolgozójáról tudnak gondoskodni. 

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kecsketenyeszto
2022. október 18. 15:44
Na viktorka! Mi is van azzal az olcsó és mindenkinek elég gázzal? Csak nem bezár ez meg az az ígéreteid ellenére? Talán nem kellett volna gúnyolódni a németek gyertyával fűtő nyugdíjasain, lesz itt különb világ, csak gyertya nélkül.
Zsolakomarom
2022. október 18. 09:30
Biztos meg akarja venni LoLo vagy Orban Rachel Jol kivereztette oket Orban a kovidhisztivel, most meg az energy hisztivel
Vasalo
2022. október 18. 09:00
@jusztiscsak Te melyik Németországrol beszélsz? Arrol ahol egy Wirecard nevü pénzintézet egy közepes ország éves GBP-jével verte át az adofizetöket, még Muttit is, aki 5 honappal a csöd elött még a Wirecard cinkezett részvényeit probálta eladni Kinában. Otthon meg már egy éve az adohatoság vizsgálgatta az adocsalást majd vitte csödbe a céget és a tulajdonosaik egy részét rács mögé. Ott ahol a jelenlegi kancellár sok millios adocsaláshoz adta a névjegyét Hamburgban Arrol a Németországrol beszélsz, ami még 3 éve 34 mlrd euro felesleggel rendelkezett, de a pandémia alatt eltünt az egész felesleges és elöször van minuszban a költségvetés a háboru ota. ( különben minek venne fel 200 mlrd Eurot?) Arrol a Németországról beszélsz, ahol önkéntesen elzárják a gázcsapot, majd csodálkoznak, hogy 9 mlrd Euroval kell megmenteni az Uniper nevü hatalmas gázeloszto vállalatot, rá pár honapra mégis csödbe megy, és az állam az adofizetök pénzén újabb milliárdokért megveszi a csödbe ment céget sok tiz milliárdos adosságaival. És tudod miért ment csödbe a cég? Azért mert a kedves állambácsi elcsukta a gázcsapot, de esze ágában sem volt felmondani az Uniperrel kötött szállitási szerzödéseket ( Az Uniper biztositotta rengeteg állami intézményben a gázt meg mintegy 1000 városnak országszerte. Azaz az Uniperbe gáz már nem csurgott, de neki viszont olcson kellett mindenhova gázt adnia. S ha nem tudott az állami intézmények meg a városok perelték és csödbe vitték. Arrol a Németországröl beszélsz, amelyik aljas modon a migráncsokon keresztül havonta több mint egy mlrd adoeurot pumpál a kiskereskedelembe, hogy hamis számokkal mutogassa a jolétet. Közben meg 16 millio ember munkanélküli vagy Harz4 élvezö ( havi kb 450Euro segéllyel). Arrol a Németországrol beszélsz, ahol a hivatalos adatok szerint 3600 Euro havi jövedelemböl nem lehet megélni. ( ezt a Spiegel irta a mult héten). Arrol a Németországrol beszélsz, ahol a lakosság több mint 20%-nak nincs vagy nagyon lassu ( GPRS) az internethozzáférése. Ez volt pl 2 hete Lipcsében. Arrol a Németországról beszélsz, ahol München belvárosában több olcso boltot kell üzemeltetni a hajléktalnoknak, szociális rászoruloknak, ahol kb 5 eurorért kapsz valami ehetö cuccot ( napi adag, amig a készlet tart) , de kint rendörök vigyáznak a tömegre. Az egyik bolt feletti 75 nm lakás bérleti dija 2500 euro havonta.
Ben Jeremiah
2022. október 18. 07:38
Na szóval, mielőtt könnyeket ejtenénk ama építészeti szörnyszülött miatt, amit most bezártak. Úgy néz ki, hogy igazi vendégeket régen nem fogadtak. "A szállodalánc 2022. március 1-jétől nyújt segítséget az Ukrajnából, partnerszervezeteken keresztül érkező menekültek számára. A Danubius Hotel Hungaria – Magyarország legtöbb szobával rendelkező szállodája – teljes kapacitásával az orosz-ukrán háború menekültjeit fogadja. Jóval a tervezett, tavaszi nyitást megelőzően került sor a Danubius Hotel Hungaria rendhagyó megnyitására. A hónapok óta zárva tartó szállodát rendkívüli összefogásban, a vállalat munkatársainak mozgósításával sikerült a háború menekültjei számára már 2022. március 1-től elérhetővé tenni. A szállodában étkezési ellátás is várja a partnerszervezeteken keresztül érkező menekülteket. A szálláshelyek biztosítása akár hosszú hetekig is fennmaradhat. A vállalat vezetősége vizsgálja a lehetőségét további szálláshelyek rendelkezésre bocsátásának is. „Vállalatunk a szomszédos országban kialakult tragikus helyzetben nem maradhat tétlen. Kötelességünknek érezzük, hogy a háború elől menekülőknek segítsünk, a róluk való gondoskodásában közreműködjünk” – mondta el Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója." Szóval, ukrán terroristák átmeneti szállása volt, ukrajna, és a kiképzőhelyek között. (Amúgy a Danubius a Lővért is bezárja, ami viszont egy folyamatosan telt házal üzemelő családi szálloda volt.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!