Több vidéki városban sem parkolhatnak ingyen a zöld rendszámos autók

2022. október 25. 09:22

Egy tucatra nőtt azon települések száma, ahol eltörölték vagy korlátozták a zöld rendszámú autók ingyenes parkolását.

2022. október 25. 09:22
null

November elsejétől Zalaegerszegen sem parkolhatnak ingyen a zöld rendszámú autók – számolt be róla az ATV, ami szerint az önkormányzat döntését a jövő évi plusz kiadásokkal indokolta. A lap úgy tudja, Budapesten egyelőre nincs terítéken ilyen jellegű szigorítás. 

Szentendrén április elsejével szűnt meg a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása. A városvezetés döntését többek között azzal is indokolta, hogy túl sok ilyen kocsi fordult meg a településen, ami gyakran forgalomtechnikai nehézségeket okozott.

Az agglomerációban lévő város mellett Ajkán, Siófokon, Nagykanizsán és Hódmezővásárhelyen is megszűnt a kedvezmény. Pécsett és Miskolcon a teljesen elektromos autók parkolhatnak ingyen, a zöld rendszámos hibridek nem.

Gémesi György, Gödöllő polgármester szerint városukban is terítéken van hasonló intézkedés, de még nem döntöttek. Az ATV-nek a  Fővárosi Önkormányzat úgy reagált a zöld rendszámú autók ingyenes parkolásának eltörlésére vonatkozó előterjesztés egyelőre nincs napirenden.

Nyitókép: Marjai János/MTI

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gondolkodó-x
2022. október 26. 05:29
Milyen okokból vezethetnek be parkolási díjakat, mert: - kell a pénz útfejlesztésre, vagy - kell a pénz elcsaklizásra, vagy - ez egy tovább haladásra kényszerítő módszer (lehet a csóróknak). Egy szimpatikus példa Münchenből: az első óra díjtalan, utána fizetni kell.
néhai Ch.Pilot
2022. október 25. 17:50
Egyébként miért is kellett eddig ingyen parkolniuk? 1. Miben különbözik egy elektromos autó egy nem elektromostól? Én speciel nem tudom megkülönböztetni. Helyet legalábbis ugyanannyit foglal, mint egy normális. 2. Álló helyzetben egyetlen autó sem környezetszennyező. Én sosem fogok elektromos autót venni (amíg gyártanak normálisat is). Ceterum censeo: az elektromos autó a gépkocsik LMBTQ-ja.
Nabakker
2022. október 25. 14:45
Végre... Milliomosokat futtatni... röhej..
Zsolt75
2022. október 25. 14:00
Sokkal több értelme lett volna az ötezres, kamuakksis porsche suvokról lerúgni a zöld rendszámot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!