„Nem hiszem, hogy blöfföl” – Zelenszkij Putyin nukleáris fenyegetéséről

2022. szeptember 26. 09:51

Az ukrán elnök interjút adott az amerikai CBS Newsnak és úgy fogalmazott, komolyan veszik az oroszok fenyegetését.

2022. szeptember 26. 09:51
null

Volodimir Zelenszkij vasárnap online interjút adott az amerikai CBS Newsnak, az ukrán elnök továbbra is arra kérte szövetségeseit, hogy a jövőben is helyezzenek nyomást Oroszországra. 

Nem hiszem, hogy Putyin blöfföl a nukleáris fenyegetéssel”

– mondta az ukrán elnök, aki szerint komolyan vesznek minden hasonló orosz üzenetet, hiszen ami előző nap még ijesztgetés volt, másnapra valósággá válhat.

Zelenszkij úgy fogalmazott, Putyin az egész világot meg akarja félemlíteni, az atomfegyverek bevetésének felvetése az első lépés. Az ukrán vezető a kelet-ukrán régióban tartott népszavazásokkal kapcsolatban kijelentette, amennyiben Oroszország elcsatol donbaszi területeket, lehetetlen lesz vele a jövőben diplomáciai tárgyalásokat folytatni. 

Ezt Putyin is pontosan tudja”

– szögezte le az ukrán elnök, majd azzal folytatta, Putyin nem hagyja abba a háborút, továbbra is zajlanak majd a harcok az ukrán területeken. 

Zelenszkij arra kérte az Egyesült Államokat és európai szövetségeseit, hogy továbbra is hozzanak szankciókat Oroszország ellen, míg az ukrán elnök felszólította Bident, ismerje el Moszkvát, mint a terrorizmus támogatóját. 

Nem fogják megadni magukat, ezek terroristák, a jövőben is nyomást kell rájuk helyeznünk”

– mondta az ukrán vezető, aki minden szövetségest arra kér, hogy küldjenek számukra HIMARS rakétaelhárító rendszereket, valamint egyéb fegyvereket is. 

Joe Biden 12 milliárd dollár értékben akarja támogatni Ukrajnát, azonban a Kongresszus ezt még nem szavazta meg. 

Nyitókép: Genya Savilov/AFP

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2022. szeptember 26. 11:18
Dies irae , dies illa , Solvet seculum . In favilla ...
Bitrex®
2022. szeptember 26. 11:17
Ne akard megtudni, hogy csak blöfföl-e!
navis praetoria
2022. szeptember 26. 11:08
Oroszországban most ez az egyik menő sláger: https://www.youtube.com/watch?v=bMvR1__v5nI Refrénje: Elmegyünk a végsőkig Csapást mérünk városaikra Az elrettentés racionális aktorokat feltételez. Oroszország eszkatológiai lázban ég. Putyin rezsimje létét azonosnak kezeli Oroszország létével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!