Nógrádi György: Az ukránok nekimentek Macronnak

2022. szeptember 12. 19:04

A szakértő szerint a francia elnököt a fegyverszüneti javaslata miatt teremtették le az ukránok.

2022. szeptember 12. 19:04
null

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Hír TV Háború Ukrajnában című műsorában elemezte a legfrissebb harcszíntéri történéseket.

a műsorban többek között elhangzott, hogy kivonják az orosz csapatokat a kelet-ukrajnai Harkiv megye több településéről és Donyeck megyébe csoportosítják át őket, miközben zajlik az ukrán ellentámadás több fronton is.

Gyürky Enikő műsorvezető a legújabb történések kapcsán azt a kérdést tette fel a szakértőnek, hogy mi állhat az átcsoportosítás hátterében.

Nógrádi György erre azt válaszolta, hogy gyakorlatilag,

Majd arra emlékeztetett, hogy ebben a háborúban ez a második orosz vereség, az első Kijev alatti volt a harcok első napjaiban. 

Majd a szakértő kitért mind az ukrán, mind az orosz fél reakciójára is. Míg Szergej Lavrov szorgalmazni kezdte a tárgyalások elindítását, addig Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter ugyanakkor elzárkózott, és kijelentette, hogy „győztes pozícióból hajlandóak tárgyalni”.

„Messze áll a győzelemtől Ukrajna” 

Ugyanakkor nem hangzott el, hogy az ukránok nekimentek Macronnak, aki fegyverszünetet sürgetett. Arra is úgy reagáltak, hogy majd akkor lesz fegyverszünet, hogyha ők győznek – tette hozzá Nógrádi.

Majd azzal folytatta, hogy

A beszélgetés során a biztonságpolitikai szakértő arra is rámutatott, hogy Nyugat-Európa lakosságának egyre nagyobb része ért egyet abban, hogy Brüsszel Oroszországgal szembeni szankciói elhibázottak voltak.

A teljes adás alább tekinthető meg:

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
c.critical
2022. szeptember 12. 22:35
Vagy valakinek, de tuti nem az oroszoknak.
gbar27
2022. szeptember 12. 22:15
Nem világos, hogy miért közli heti rendszerességgel, nagy formátumban a Mandiner ezt a szakértő urat aki annak idején öt pontban magyarázta meg, hogy miért nem fogja megtámadni Putyin az ukránokat, és akinek változó vélményét a helyzet megítélésében többen, többször szóvátették. Miért kell ehhez asszisztálnunk? Még a Wikipédia is közli, hogy "jóslatai" sokszor nem jöttek be. Egyáltalán: milyen alapon mer ekkora magabiztossággal jósolni bármit?
kohazi
2022. szeptember 12. 21:23
Ukrajna megkapta a halálos dózist,csak várni kell a hatás kialakulásával.
MayorAnna 03
2022. szeptember 12. 21:09
Ömlik a szakértelem szakértőtanárúrból naponta, mint tehénből a fos. Jó, hogy van ő nekünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!