Lukasenka nem tervez mozgósítást

2022. szeptember 23. 19:33

A fehérorosz elnök nem akar háborúzni.

2022. szeptember 23. 19:33
null

A TASZSZ orosz hírügynökség számolt be arról, hogy Lukasenka most nem követi Putyin példáját és nem tervez általános mozgosítást elrendelni Fehéroroszországban. Vlagyimir Putyin döntése után kezdett el terjedni, hogy a szomszédos országban is hasonló lépésre szánhatja el magát Lukasenka -írja az Infostart

A mozgósítás Oroszországban van. Nálunk nincs, és nem is lesz. Minden más a Nyugat hazugsága”

– szögezte le a BelTA fehérorosz hírügynökségnek Aljakszandr Lukasenka.

A fehérorosz elnök tájékoztatása szerint bár rendszeresen vannak hadgyakorlatok országában, ám ezek nem egy katonai akció előkészületei. 

Nyitókép: Valeriy Melnikov / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gordon.
2022. szeptember 24. 06:56
Ami a mozgósításokat, behívásokat illeti, Lukasenka nincs egyedül! Ugyanezt nyilvánította ki a csecsen vezér, Kadirov. Nincs behívás, nincs mozgósítás, Csecsnia megtette a magáét az orosz háborúban. Ez a két vezető volt eddig Putyin legfőbb támasza, Csecsnia pedig része az Orosz Föderációnak. De a dolog nem áll meg ennyinél! Lukasenka tovább megy és tegnap bejelentette, hogy szankciókat vet ki ipari termékek exportjára Ororszországba. A szankciók kb. 250 termékfajtára vonatkoznak, atomreaktoroktól és mozdonyoktól járművekig, elektronikus termékekig és porszívókig. Enyhén szólva meglepő fordulat! Valami nagyon változóban van arrafelé... Egy cikk erről a legnagyobb svéd napilapban: https://www.dn.se/varlden/belarus-stoppar-export-av-industriprodukter-till-ryssland/ Egy másik cikk ugyanonnan, ami a kompakt orosz tiltakozásokról szól (Kadirov döntésével együtt): https://www.dn.se/varlden/anna-lena-lauren-ingen-ar-beredd-att-do-for-putins-politiska-planer/ (A Google fordító program a barátod)
MZXX
2022. szeptember 23. 20:15
Megint a hazug média. Ha Fo belépne, akkor új szintre emelkedne a konfliktus, Ua oldalán is beavatkozhatnának más országok. ToDo holnapra: Globállibsi médiát felszámolni, folyton hazudik és dezinformál.
Akitlosz
2022. szeptember 23. 20:15
"A TASZSZ orosz hírügynökség számolt be arról, hogy Lukasenka most nem követi Putyin példáját és nem tervez általános mozgosítást elrendelni Fehéroroszországban. " Eleve nem is létezik ilyen putyini példa. Már megint hülyeséget ír a Mandiner. A tartalékosok kis részének a behívása messze nem általános mozgósítás.
olajfa1
2022. szeptember 23. 20:11
Hamarosan ő is kiesik az ablakon... -azt hiszem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!