Olasz EP-képviselő: Manfred Webernek meg kell magyaráznia, hogy miért adta el az uniós jobbközép identitását!

2022. szeptember 02. 10:12

Laura Ferrara szerint Weber a szélsőjobboldalnak adja el az EPP identitását.

2022. szeptember 02. 10:12
null

Manfred Webernek, az Európai Néppárt (EPP) vezetőjének meg kell magyaráznia, hogy miért „adja el” az uniós jobbközép identitását és értékeit a szélsőjobboldalnak azzal, hogy egy „Orbán-vezérelt” koalíciót támogat az olasz választásokon – mondta Laura Ferrara, az Öt Csillag Mozgalom európai parlamenti képviselője.

„Manfred Webernek meg kell magyaráznia minden európai polgárnak, hogy az Európai Unió alapító atyáinak, De Gasperi, Adenauer és Schuman pártja Olaszországban

– mondta Ferrara.

Ferrara a Forza Italiát a szélsőjobboldal „mankójának” is nevezte, mert a mandátumok mindössze 19 százalékát alkudta ki magának, míg a másik két szövetséges 76 százalékkal rendelkezik.

„Ez az Orbán által irányított jobbközép katasztrófa a jövőbeni európai integrációs politikák számára, és a felelősség egyértelműen Weberé, aki jóváhagyta, sőt, az arcát is rátette ezekre a politikai döntésekre” – tette hozzá.

Előzmények

Manfred Weber néppárti elnök szerdán Rómába látogatott, hogy támogassa a Forza Italia kampányát a szeptember 25-i parlamenti választásokra.

A Forza Italia a szavazás előtt összefogott Giorgia Meloni (Olasz Testvérek, ECR) és Matteo Salvini Lega (az Európai Parlament ID-csoportja) pártjával egy olyan koalícióban, amely kérdéseket vetett fel az EU-pártiságát illetően.

Weber szerint a koalíció programja „egyértelmű garanciát” nyújt Európának, és kiemelte a különbséget Magyarország és Lengyelország között, ahol csak szélsőjobboldali pártok kormányoznak.

Nyitókép: MTI/EPA/Patrick Seeger

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2022. szeptember 03. 16:44
Jókor kérdezi. Amúgy azért, mert volt az a pénz.
HunCsz
2022. szeptember 03. 08:49
Nézz rá és rájösz. Ő egy hithű harcossa a náci birodalomnak
calambo
2022. szeptember 02. 16:42
Egy szarházi, köpönyegforgató köpedék! Az EP Hadházy Ákosa.
llnnhegyi
2022. szeptember 02. 14:53
Ferrara! Húzz a picsába Weberrel együtt a jobbközép pártoktól,a hazafias jobboldaltól!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!