Gyásznapot hirdettek Kárpátalján

2022. szeptember 02. 08:49

Hét kárpátaljai katona is életét vesztette a háborúban az elmúlt napokban.

2022. szeptember 02. 08:49
null

Hét kárpátaljai katona is életét vesztette a háborúban az elmúlt napokban, ezért szeptember 2-ára gyásznapot hirdettek a régióban, írja a Kárpátaljalap.net. A katonák a munkácsi 128-as különálló hegyi rohamdandárnál szolgáltak a déli frontszakaszon.

Az elhunyt katonák: Andrij Kosztik (Kőrösmező), Roman Hrapenyuk (Rahó), Vaszil Popadics (Terebesfejérpatak), Vaszil Babics (Munkács), Sztepan Eperesi (Királyháza), Ivan Drija (Királyháza) és Szerhij Csernikov (Ungvár).

A hírt Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció (OVA) vezetője közölte.

Nyitókép: MTI (Illusztráció)

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ipolypart
2022. szeptember 03. 15:22
Most Ukarajna a téma. Addig lehetett veled beszélni, míg hatott a gyógyszered.
Málaga21
2022. szeptember 02. 20:40
"Hét kárpátaljai katona is életét vesztette a háborúban az elmúlt napokban." zseléék szerint összesen nem esett még el ennyi katona a hohol oldalon a háborúban
vasvaril
2022. szeptember 02. 14:49
Ők voltak, akik azt mondták, hogy ha akarnák, pár óra alatt a Balatonnál lennének. Egyért se kár.
..--..
2022. szeptember 02. 12:44
-zsoltkom- "Gyásznapot hirdettek Kárpátalján" Figyeltétek? Nem mondta Orbán Viktor, hogy boldog karácsonyt! De azt sem, hogy nagyon együttérez a kárpátaljai magyarok hozzátartozóival...(talán mert éppen borotválkozott). Nem szemlézett ilyen ájtatos Orbánt a Mandiner. Megtartotta magának a részvétet. Úgy látszik ez nem hozz annyi hasznot, és a végén el kellene ismernie, hogy a stratégiai langyossága az a 15 millió magyar elárulása. A megérős részvétnyilvánítások... "Orbán Viktor részvétét fejezte ki a szlovákiai buszbaleset kapcsán" "„Magyarország egy fontos barátját veszítette el. Isten nyugosztalja Abe Sinzó miniszterelnök urat!” – írta közösségi oldalán a magyar kormányfő, aki egy közös fotóval búcsúzik Japán volt miniszterelnökétől. A fényképen az áll: Isten nyugosztalja, Abe-szan!" "Részvét, Orbán Viktor az argentin elnöknek írt Maradonára emlékezve"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!