Orosz terrortámadás okozta a szivárgást az Északi Áramlat gázvezetékeken – állítja az ukrán elnöki tanácsadó

2022. szeptember 27. 20:41

Mihajlo Podoljak szerint a legjobb válasz az, ha az EU még több harckocsit ad Ukrajnának.

2022. szeptember 27. 20:41
null

Oroszország által kitervelt terrortámadásnak és az Európai Unió elleni agressziónak nevezte az Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 földgázvezetéken mutatkozó szivárgást Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója kedden a Twitteren. A tisztségviselő szerint

Oroszország ezzel pánikot akart kelteni Európában a tél beállta előtt.

Hozzátette, hogy a legjobb válasz az, ha az EU még több harckocsit ad Ukrajnának, beleértve német gyártmányúakat is.    

„Ukrajna kész tárgyalni Oroszországgal”

Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára kijelentette, hogy Ukrajna kész tárgyalni Oroszországgal a kártalanításokról és jóvátételekről.

a kártalanításokról és jóvátételekről. Minél tovább halogatja a kremli rezsim ezeket a tárgyalásokat, annál rosszabbak lesznek a feltételek és annál nagyobb az összeg” – írta a Twitteren. Danyilov az ukrán sajtó szerint arra reagált, hogy Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője keddi sajtótájékoztatóján ismét kijelentette, hogy Moszkva kész folytatni a tárgyalásokat Kijevvel a háború befejezéséről.    

(MTI)

Nyitóképen Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója. Fotó: METIN AKTAS / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2022. szeptember 29. 09:50
Most, hogy így elmagyarázta, tényleg ez a leglogikusabb. :)
Baker
2022. szeptember 28. 17:52
..
bf109g6
2022. szeptember 28. 11:24
Elérte azt a szintet, hogy már minden egyes szava hazugság.
Dezsőke
2022. szeptember 28. 09:26
békét
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!