A németek gond nélkül elvennék Magyarországtól a vétójogot az EU-ban

2022. szeptember 20. 22:43

Ezt Németország európai ügyekért felelős minisztere jelentette be.

2022. szeptember 20. 22:43
null

Anna Lührmann, Németország európai ügyekért felelős minisztere interjút adott az Euronewsnak. Kijelentette: Berlin támogatná, hogy elvegyék hazánk vétójogát az Európai Unióban. A zöldpárti tárcavezető Magyarországot tette felelőssé a mostani helyzetért.

Kedden az Általános Ügyek Tanácsában vitáztak a miniszterek, a fő téma az volt, hogy külpolitikai és biztonsági kérdéseknél legyenek-e olyan tagállamok, amelyektől elveszik a vétójogot. 

– közölte a német politikus, aki szerint „Magyarország az egyedüli vétójával többször blokkolta már a tanácsi döntéseket”.

Szerinte a hatékonyabb Oroszország-elleni fellépés érdekében mindenképp el kellene venni bizonyos tagállamoktól a vétójogot. Itt hozta fel a politikus hazánkat. 

– szögezte le, majd azzal folytatta, hogy ez a lépés más tagországok számára is figyelmeztetés lehet.

Nyitókép: John Thys/AFP

 

Összesen 398 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemox
2022. szeptember 22. 08:10
A németek hisznek az EU ban mint szuperállamban. Ezért gondolják azt, hogy rendes EU kormány kellene és nem a tagállamok vétózgatása. Hogy ne legyen 9 millió magyarnak ugyanakkora 90 millió németnek. Ez szép és jó lenne, csak azt felejtik el, hogy az EU mint valaki mondta, lényegében intézményesített korrupció. Ebből szuperállamot csinálni eléggé veszélyes.
polárüveg
2022. szeptember 22. 02:11
Bravó, Lürhman asszony! Tessék csak folytatni az EU szerződések megszegését! Nem baj, ha ezt egyébként harakirinek hívják másutt?
KBA98
2022. szeptember 21. 17:08
A németek már annyi bűnt követtek el az emberiség ellen, hogy megértek a kipusztulásra! Minden büntetés nekik jó helyre megy!
1000Mester
2022. szeptember 21. 16:27
Egy újabb baszatlan náci ribanc álmait ismerhettük meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!