Ukrán védelmi miniszter a németeknek: Adjatok még fegyvert!

2022. augusztus 24. 18:04

„Adják meg nekünk az eszközöket, és mi elvégezzük a munkát” – jelentette ki Olekszij Reznyikov.

2022. augusztus 24. 18:04
null

Olekszij Reznyikov a hazája elleni orosz támadás megindítása – február 24. – óta eltelt fél év fejleményeit feldolgozó sorozat részeként készített interjúban kiemelte, hogy Ukrajna köszönettel tartozik Németországnak az eddigi támogatásért, például a Gepard önjáró légvédelmi ágyúkért, a hamarosan megérkező IRIS-T légvédelmi rendszerért és a Cobra radarrendszerért.

Ugyanakkor – tette hozzá – Németországnak Leopard harckocsijai is vannak, Ukrajna ezért azt kéri a berlini vezetéstől, hogy adjon engedélyt a partnereknek arra, hogy átadhassanak az ukrán hadseregnek Leopárdokat.

Adják meg nekünk az eszközöket, és mi elvégezzük a munkát”

– jelentette ki, majd azzal folytatta, hogy ezen felül további MARS-II rakétavető kéne. 

 

Állítása szerint három ilyen rendszert használnak és meg vannak vele elégedve, de kéne még. Arról is szólt, hogy egyelőre nincs lehetőség tárgyalásra az orosz vezetéssel. A tárgyalások megindításának minimális feltétele a február 24. előtti helyzet helyreállítása, az ukránok álma pedig valamennyi elfoglalt terület visszaszerzése és a függetlenség elnyerésének napján, 1991. augusztus 24-én érvényben volt határok visszaállítása.

Olaf Scholz német kancellár az ukrán függetlenség napja alkalmából közölt szerdai videoüzenetében kiemelte, hogy Németország kitart Ukrajna mellett.

Önjáró lövegektől légvédelmi rendszerekig továbbra is hónapról hónapra szállítunk fegyvereket”

– jelentette ki a német kancellár, majd úgy folytatta, Berlin a háború utáni újjáépítésben is támogatja Ukrajnát.

(MTI)

Nyitókép: Philip Davali / Ritzau Scanpix / AFP

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2022. augusztus 25. 13:57
Olekszij Reznyikov: Adjatok még fegyvert! 25/5-ös kaliber a szátokba jó lesz...?
Ákos70
2022. augusztus 25. 11:20
Adjátok meg magatokat és nem kell több fegyver. Akkor talán nem lesz földig rombolva az országotok és ki sem fog ürülni teljesen. Amúgy meg minek fegyver nektek? Vagy nem tudjátok őket kezelni vagy az albán feketepiacon adtok rajtuk túl.
BlancoAgilon38
2022. augusztus 24. 22:56
Gyógyszer, kaja. Tudod, te rohadt görény, az nem kellene?
Zilizi Gábor
2022. augusztus 24. 22:46
Valahogy az az érzésem hogy az Ukránok jól elszedik az EUtol a fegyvereket aztán az oroszok tényleg eljutnak a nem létező Berlini falig :-). Egyedül a Magyaroknak lesz fegyverük hehehe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!