Ukránok mértek csapást az Antonivszkij hídra az oroszok szerint

2022. augusztus 08. 09:28

Az ukrán erők ismételten, nagy pontosságú fegyverekkel vették célba a hidat.

2022. augusztus 08. 09:28
null

Ukrajna ismét lecsapott az Antonivszkij hídra az oroszok által megszállt Herszonban – közölték a szakadár, oroszbarát erők. A városra kényszerített oroszbarát vezetés szerint az ukrán erők ismét eltalálták az oroszok által ellenőrzött, kulcsfontosságú hidat, amely a Dnyeper folyó felett ível át Herszon keleti részén – írja a 24.hu.

Kirill Sztremuszov, a megszállók által működtetett helyi közigazgatás helyettes vezetője az Interfax orosz hírügynökségnek elmondta, hogy a hidat javító szakemberek berendezései leégtek, de kritikus károkat nem szenvedtek. A híd megnyitása azonban emiattt kissé késik majd.

A híd egyike annak a két állandó utánpótlási útvonalnak a Dnyeper folyón, amely összeköti a megszállt várost Herszon régió többi részével, valamint délen az elcsatolt Krímmel.

Nyitókép: STRINGER / AFP

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lofejazagyban
2022. augusztus 08. 10:56
az oroszok most tervezták megnyitni a hidat, miután a múltkori csapások nyomait kijavították. Most az oroszok szerint nem sérült a híd, meglátjuk megnyitják-e a héten.
kaffogó hebrencs
2022. augusztus 08. 10:33
"A városra kényszerített oroszbarát vezetés szerint" hányinger ez a pc nyugati propaganda .
remi
2022. augusztus 08. 10:26
Friss fotókat nem látok sehol. Az éjszaka kirakott videókon a lérak több rakétát lelőtt, állítólag egy ért célba, a kár nem jelentős. Bár ezt majd akkor látjuk, ha lesznek fotók.
elfújta az ellenszél
2022. augusztus 08. 10:18
A képen látható lyukat azért csinálták az ukik a hídra, hogy onnan előbújva meglelepetésszerűen indíthassák a támadást Moszkva ellen
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!