Ukrajna újabb vadászgépeket követel az USA-tól

2022. augusztus 25. 12:30

Még évek kérdése lehet, mire az Egyesült Államok negyedik generációs vadászgépeket tud biztosítani Ukrajnának.

2022. augusztus 25. 12:30
null

Washingtoni forrásokra hivatkozva az Ukrainszkaja Pravda ír arról, hogy még évek kérdése lehet, mire az Egyesült Államok negyedik generációs vadászgépeket tud biztosítani Ukrajnána. Washington a legfelsőbb szinteken tárgyal arról, hogy vadászgépeket küldjön Kijevnek, Colin Kahl, az amerikai védelmi miniszterhelyettes azonban azt állította, évek kérdése, mire szállítani tudnak. 

Évek kérdése még egy konkrét megállapodás esetén is, mire Ukrajnába jutnak az eszközök”

– jelezte.

A politikus megjegyezte, jelenleg az Egyesült Államok azon fáradozik, hogy minél ütőképesebbé tegye azokat a szovjet eredetű gépeket, melyekkel Ukrajna rendelkezik. Ennek egyik bizonyítéka, hogy a MIG-29-eseket átépítették, így már HARM-rakétákat is tudnak cipelni.

Az Egyesült Államok az eddigi legnagyobb, 2,98 milliárd dollár értékű fegyvercsomagot küldi Ukrajnának”

– fogalmazott, amely többek közt tartalmaz majd NASAMS rakétaelhárító rendszereket, drónokat és tüzérségi lövedékeket is.

Nyitókép: Maxym Marusenko/AFP

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzabóGéza
2022. augusztus 25. 17:56
A fekete lovag Elenszkij, felszólítja bidét, hogy küldjön vadászrepülőket, jó sokat mert ha nem, elharapja a torkát!!!:)))
Péterffy
2022. augusztus 25. 17:34
Egy kis játék a számokkal: Az USA GDP-je 25 billió USD (25.000.000.000.000 - 14 számjegy), ennek a most felkínált összeg (3 milliárd) a 8333-ad része. Magyarország esetén ez arányosan úgy nézne ki, hogy 150 milliárd USD / 8333 = 18 millió USD. Ez 7.43 milliárd HUF, ami itthon nagyjából 2,5 km-nyi autópálya építési díja. Becslések szerint ennyit Oroszország NAPONTA (!!!) költ a háborúra. Tehát 2-3 napnyi orosz költéssel egyenlő pénzért ámerika már felvásárolta az ukrán termőföldek felét. Ez nekünk arányaiban pont annyira lenne megterhelő, mint 6-7 km autópálya építése. Azért ez elég durva.
krampus
2022. augusztus 25. 17:11
Kovetel....a koldus es korrupt ukranok ha annyira tudnanak dolgozni, mint amennyire kovetelozni es lopni tudnak, akkor ok lennenek az egyik leggazdadabb kelet-europai orszag.
vemiko
2022. augusztus 25. 17:07
és majd az amerikai adófizetők örömmel finanszírozzák is.....uis olyan jó most ott is a gazdasági helyzet......"Brandon" és csapata elintézte
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!