Ukrajnában is jelen volt a Bayer által felvásárolt Monsanto

2022. augusztus 04. 10:52

A Monsanto a GMO-termények élharcosa volt a világban, most már a német Bayerhez tartoznak az egykori amerikai cég érdekeltségei.

2022. augusztus 04. 10:52
null

Az amerikai Monsanto – melyet 2018-ban vásárolt fel a német Bayer vállalat – a világ legnagyobb génmódosított vetőmagokat fejlesztő és gyártó cége volt. Az egyik leggyűlöltebb vállalatként tartották számon és különböző csoportok rendszeresen tüntettek a vállalat ellen.

Az Egyesült Államokban, ahol a kukorica már szinte 100 százalékban génmódosított, a Monsanto volt az egyik fő eladó.

A cég nem csak vetőmagokat, hanem növényvédőket, rovar- és gyomirtókat is árult. Hogy termékei súlyosan egészségkárosítók, arról 2019-ben bírósági döntés is született.

Ukrajna kapcsán is előkerült a cég korábban: az Australian National Review portálnak nyilatkozó Volodimir Klimenko, az Ukrán Gabonaszövetség elnöke 2013-ban azt mondta, olyan vetőmagok (elsősorban kukorica és szója) legalizálását kérték, melyeket az Egyesült Államokban már sikerrel teszteltek. Klimenko akkor arról beszélt az Interfaxnak, hogy bízni kell a külföldi tapasztalatban, ugyanis a saját fejlesztéshez évtizedek kellenének.

 

Nyitókép: Pixabay

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jack
2022. augusztus 04. 15:18
"Teljesen mindegy, hogy mi a GMO. Az annyit tud, hogy néhány bogár büdösnek érzi ígya kukoricát és nem mászik rá, nem kell ezért vegyszerrel permetezni és tönkretenni a termőföldet a vegyszerrel, " Ha ez a véleményed a GMO-ról akkor nem nem nagyon jártad körül a témát.
PPK
2022. augusztus 04. 14:52
A hír egyébként 7-8 éves. Gratula!
PPK
2022. augusztus 04. 14:51
A 28% földet megvettek c. hazug cikket már nem találom. Feltűnt talán, hogy a hivatkozott - illetve nem hivatkozott forrás - nem létezik... nem mintha a teljesen ismeretlen hátterű V4N4 nem fakenews gyár lenne... Miért járatja le magát a jobboldali sajtó?Éppen most, a kiemelkedő Orbán beszéd idején? Szégyen!
bunko_jobbos
2022. augusztus 04. 14:44
" melyeket az Egyesült Államokban már sikerrel teszteltek." :-))))) Lófaszt, ha lehetek őszinte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!