Emelték a riasztás szintjét: szombaton is viharra, jégesőre kell számítani!

2022. augusztus 20. 07:53

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a teljes országra figyelmeztetést adott ki.

2022. augusztus 20. 07:53
null

Szombaton, nemzeti ünnepünk napján gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, és a nyugati, valamint a középső tájakon többfelé, több alkalommal számíthatunk záporokra, zivatarokra. Késő délutántól délnyugat felől rendszerbe szervezett heves zivatarok érkezhetnek, felhőszakadással, jégesőkkel. 24 és 34 fok közötti értékeket mérhetünk. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen erősödik meg. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatar miatt

a teljes országra figyelmeztetést adott ki, a legtöbb megyében másodfokúra emelték a riasztás szintjét.

Mint írták, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is! De riasztást kellett kiadni felhőszakadás miatt is, ez pedig azt jelenti, hogy rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Vasárnap is erősen felhős időre van kilátás. A nyugati területeken esők, a középső tájakon zivatarok várhatók. Délutántól a keleti országrészt is elérik a gomolyok, és kiterjedt, heves zivatarok törhetnek ki itt is. Erős lesz az ÉNy-i szél. A tartósan esős tájakon mindössze 20 fok lesz, keleten még lehet 25-30°C – írják. 

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marcellina
2022. augusztus 20. 17:34
Ahhoz képest, hogy szinte armageddont jósoltak, zuhogott vagy egy órán keresztül aztán síri csend. Az időjárás máskor is gyakran hűvösebbre fordult aug. 20 után, nincs itt semmi látnivaló. (Szerintem kaland az élet, én megtisztítottam az ablakokat)
The trasher
2022. augusztus 20. 14:41
Tiszta finn miniszterelnök, csak idősebb...
fado
2022. augusztus 20. 11:23
Gyurcsány kormány Öt ember vesztette életét és több százan megsérültek. 2006. augusztus 20-án, vasárnap hatalmas orkán csapott le a fővárosra este kilenc óra körül. 2006. augusztus 20-án másfél millió ember volt az utcákon Budapesten az ünnepi tűzijátékot várva, amikor a szokásos időpontban, 21 órakor lekapcsolták a közvilágítást és elkezdték fellőni a rakétákat. Röviddel később olyan erős vihar csapott le a fővárosra, ahol a széllökések ereje elérte a 120 km/h sebességet. Az orkán erejű szél fákat csavart ki, megbontotta a tetőket cserepeket röpítve le róluk és nagy mennyiségű csapadék zúdult a városra alig pár perc leforgása alatt.
balbako_
2022. augusztus 20. 11:20
Ami itt a falumban esett az egy locsolást megtakarított egyéb semmi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!